
Módszer
1 A hagymát nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Majd a húshoz adjuk. Sózzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és hozzáadjuk a tojást. Mindent alaposan összekeverünk. A keveréket 8 részre osztjuk és nagyobb gömböket formázunk belőle.
2 A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát lapos késsel szétvágjuk, felaprítjuk. Öntsünk egy kevés olajat a tepsibe, szórjuk meg hagymával és fokhagymával. A paprikát is megmossuk és csíkokra vágjuk. Tedd őket a hagymára. Keverjük össze a paradicsompürét kakukkfűvel, egy kis madárszem chili porral, sóval és fél deszka vízzel. A szószt a paprikára öntjük, és a tetejére terítjük a húsgombócokat.
3 180C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 35 percig sütjük. A tortilla palacsintákat háromszögekre vágjuk, és száraz serpenyőben mindkét oldalát szárazra sütjük.
- Használt chilli
- 1 kanál Bird´s eye por
- Összetevők
- 600 g darált marhahús
- 5 kanál zsemlemorzsa
- 1 db kis hagyma
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 teakanál olaj
- Paprika keverék
- 600 g paradicsom püré
- 2 db piros paprika
- 2 db zöldpaprika
- 2 db sárga paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hagyma
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet só
- 1 kanál olaj
- 4 db tortilla
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 30 min