
Módszer
1 A mártás elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a tejfölt, görög joghurtot, citromhéjat, citromlevet, darált fokhagymát, olívaolajat, a sót és a frissen őrölt borsot. Aztán hűtőbe tesszük és hagyjuk kihűlni
2 A friss cukkinit lereszeljük, az friss hagymát apróra vágjuk, a friss mentát és a koriandert felaprítjuk, a fokhagymát pépesítjük és hozzáadjuk a Birds eye port. Tedd ezeket az összetevőket egy nagy tálba, adj hozzá őrölt köményt és sót. A darált húst kézzel összedolgozzuk, és mindent alaposan összekeverünk.
3 Kézzel húsgombócokat formázunk. Vigyázz, mert a húsgombóc enyhén nedves állagú lesz, kicsit nehezen kezelhető.
4 Egy serpenyőben közepes lángon melegíts fel 3 kanál növényi olajat. A húsgombócokat mindkét oldalukon körülbelül 5 percig sütjük. Barnára sült fasírtokat szeretnénk, ugyanakkor azt szeretnénk, hogy belülről legyen kész. Ha a húsgombóc túl gyorsan megbarnul, csökkentse a hőmérsékletet.
5 Az első adag elkészítése után a húsgombócokat papírtörlővel bélelt edénybe tesszük, vagy 80°C-os sütőbe tehetjük, hogy a húsgombócok melegen maradjanak.
6 Kihűlt mártással azonnal tálaljuk.
- Használt chilli paprika
- 1/2 teakanál Birds Eye por
- Húsgombóc
- 450 gram darált pulykahús
- 2 db közepes hagyma
- 3 ks jarní cibulky
- 2 db friss menta
- 2 kanál friss koriander
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teakanál őrölt kömény
- 1 teakanál tengeri só
- 1/2 teakanál bors
- 1/2 teakanál birds eye por
- 3 kanál növényi olaj
- Mártásra kell
- 60 gram tejföl
- 80 gram görög joghurt
- 1 teakanál citromhéj
- 1 kanál citromlé
- 1/2 lžičky česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/4 lžičky soli
- špetka pepře
- Adagok száma 8
- Készítés ideje 25 min
- Főzés ideje 25 min