
Módszer
1 A Ghost chilis csirke curry elkészítéséhez áztassa be a chili paprikát fél csésze vízbe. Öblítse le, tisztítsa meg és vágja fel a csirkét, majd készítse elő az összes hozzávalót.
2 A Bhut jolokia püré elkészítéséhez aprítsunk fel gyömbért és 4 gerezd fokhagymát, és készítsünk ghit (olvasztott vajat). 2 hagymát csíkokra vágunk, amit külön megpirítunk.
3 Egy serpenyőben felhevítjük a ghit, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Pár másodpercig sütjük.
4 Hozzáadjuk a chili paprikát és a vizet, amiben áztattuk, és addig főzzük, amíg a fokhagyma és a gyömbér megpuhul.
5 Vegye le az edényt a főzőlapról, és hagyja kihűlni. Kihűlés után a pürét aprítógépbe öntjük, hozzáadjuk a pirított hagymát és simára keverjük. Öntsük a pürét egy tálba.
6 A curry elkészítéséhez serpenyőben, lassú tűzön hevítsük fel a ghit. Adjon hozzá minden curry hozzávalót, kivéve a sót (kurkuma, kömény, koriander, garam masala, kasmíri chili, paradicsompüré).
7 Körülbelül egy percig sütjük, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat és összekeverjük.
8 Adjunk hozzá chilipürét a serpenyőbe, és keverjük össze a hússal. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük egy csésze vízzel. Só ízlés szerint.
9 Fedjük le a serpenyőt fedővel, és addig főzzük, amíg a csirke megpuhul, a szósz pedig sűrű nem lesz.
10 Díszítse a szellem chilis csirke curryt friss, apróra vágott korianderrel, és rizzsel vagy naan kenyérrel tálalja.
- Összetevők
- 500 g csirke hús
- Használt chilli
- 1 db naga bhut jolokia
- Na Bhut jolokia pyré budeme potřebovat
- 2 db hagyma
- 2,5 cm gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál ghí
- Szükségünk lesz curryre
- 1 kanál ghí
- 1-2 teakanál őrölt kurkuma
- 2 teakanál őrölt kömény
- 1 kanál őrölt koriander
- 2 teakanál garam masala fűszer
- 1 teakanál kashmiri por
- 3 kanál paradicsom püré
- 1 teakanál só
- Díszítéshez szükségünk lesz
- 2 kanál frissen vágott koriander
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 50 min