
Módszer
1 Egy nagyobb edényben vagy melegítsük fel a vajat olívaolajjal. A felszeletelt gombát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát, és hagyjuk, hogy megpiruljon.
A gombához és a medvehagymához adjunk rizst, ne öblítsük le, a rizskeményítő fontos a rizottó pépes állaga szempontjából. A rizst alaposan elkeverjük, hogy ellepje a zsírt.
2 Adjon hozzá fehér száraz bort, és teljesen pirítsa meg, a borból származó alkohol elpárolog, és csak a jó boros íze marad. Miután az alkohol elpárolgott, adjunk hozzá egy -két kisebb Aji Amarillo chili paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és mindent összekeverünk.
Fokozatosan kezdje hozzá a húslevest. Hozzáadjuk a húslevest körülbelül egy nagyobb kanál után. Alaposan keverjük össze, és amint a húsleves beáztatta a rizst, és egy része elpárolog, adjunk hozzá egy másik merőkanalat. Nem szabad elhagyni a rizottót, és folyamatosan keverni kell, és hozzá kell adni a levest.
3 Ha a rizs harapni kész, hagyjon még egy kis vizet a rizottóban, adjon hozzá egy szál friss rozmaringot, és keverje meg még néhányszor. Vegyük le a tűzről, és távolítsunk el egy szál rozmaringot Aji Amarillo chili paprikával.
Hozzáadjuk a hideg vajat és a finomra reszelt parmezán sajtot. Alaposan és lassan keverjük össze, hogy feloldódjon a vaj és a parmezán sajt, így gyönyörű krémes rizottó állagot kapunk.
4 Vágja fel a csirkemelleket kicsit nagyobb szeletekre. Meglocsoljuk olívaolajjal, sóval, borssal és összekeverjük.
Helyezze a csirke szeleteket egy forró serpenyőbe, és süsse meg mindkét oldalukat élénken.
Vágjuk kisebb darabokra, és tálaljuk a felszolgált rizottóval.
Díszítsük bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal.
Ingredience
- Használt chilli
- 1 paprička chilli Aji Amarillo egész szárított
- Összetevők
- 50 g vaj
- 4 kanál olivaolaj
- 300 g krémes gomba
- 4x medvehagyma
- 500 g rizs Arborio
- 350 ml száraz fehér bor
- 1 l csirke leves
- só
- bors
- rozmaring
- 100 g vah
- 100 g parmezán sajt
- Hús
- 1 kg csirkemell
- 4 kanál olivaolaj
- só
- bors
Parametry
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 45 min