Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Gomba rizottó

Gomba rizottó

Módszer

1 Egy nagyobb edényben vagy melegítsük fel a vajat olívaolajjal. A felszeletelt gombát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát, és hagyjuk, hogy megpiruljon. A gombához és a medvehagymához adjunk rizst, ne öblítsük le, a rizskeményítő fontos a rizottó pépes állaga szempontjából. A rizst alaposan elkeverjük, hogy ellepje a zsírt.
2 Adjon hozzá fehér száraz bort, és teljesen pirítsa meg, a borból származó alkohol elpárolog, és csak a jó boros íze marad. Miután az alkohol elpárolgott, adjunk hozzá egy -két kisebb Aji Amarillo chili paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és mindent összekeverünk. Fokozatosan kezdje hozzá a húslevest. Hozzáadjuk a húslevest körülbelül egy nagyobb kanál után. Alaposan keverjük össze, és amint a húsleves beáztatta a rizst, és egy része elpárolog, adjunk hozzá egy másik merőkanalat. Nem szabad elhagyni a rizottót, és folyamatosan keverni kell, és hozzá kell adni a levest.
3 Ha a rizs harapni kész, hagyjon még egy kis vizet a rizottóban, adjon hozzá egy szál friss rozmaringot, és keverje meg még néhányszor. Vegyük le a tűzről, és távolítsunk el egy szál rozmaringot Aji Amarillo chili paprikával. Hozzáadjuk a hideg vajat és a finomra reszelt parmezán sajtot. Alaposan és lassan keverjük össze, hogy feloldódjon a vaj és a parmezán sajt, így gyönyörű krémes rizottó állagot kapunk.
4 Vágja fel a csirkemelleket kicsit nagyobb szeletekre. Meglocsoljuk olívaolajjal, sóval, borssal és összekeverjük. Helyezze a csirke szeleteket egy forró serpenyőbe, és süsse meg mindkét oldalukat élénken. Vágjuk kisebb darabokra, és tálaljuk a felszolgált rizottóval. Díszítsük bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal.

Ingredience

  • Használt chilli
  • 1 paprička chilli Aji Amarillo egész szárított
  • Összetevők
  • 50 g vaj
  • 4 kanál olivaolaj
  • 300 g krémes gomba
  • 4x medvehagyma
  • 500 g rizs Arborio
  • 350 ml száraz fehér bor
  • 1 l csirke leves
  • bors
  • rozmaring
  • 100 g vah
  • 100 g parmezán sajt
  • Hús
  • 1 kg csirkemell
  • 4 kanál olivaolaj
  • bors

Parametry

  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 45 min

Videó

GYORS SZÁLLÍTÁS

24 órán belül kiszállítjuk

200 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

20 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz