
Módszer
1 Először a szárított gombát tegyük egy hőálló tálba, és öntsük fel kellő mennyiségű forró vízzel. Fedjük le a tálat alufóliával, és hagyjuk megduzzadni a gombát.
Egy lábosban hevítsünk olívaolajat, és hagyjuk rajta habosodni a finomra vágott medvehagymát. Ezután hozzáadjuk a rizst, és addig sütjük, amíg a rizs el nem áztatja az összes zsírt, és nem tapad az edény aljára.
Ekkor adjuk hozzá a bort, és főzzük, amíg az összes alkohol elpárolog.
2 Ezután a rizshez öntsünk egy kevés húslevest, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá rozmaringot, 1 kashmiri chilli paprikát és víz nélkül megduzzadt szárított gombát, majd az egészet alaposan keverjük össze.
Adjunk hozzá egy másik részt a húslevesből, keverjük össze és főzzük addig, amíg a rizs felszívja az összes folyadékot. Fokozatosan adjuk hozzá az összes húslevest, amíg a rizs készen áll a harapásra.
Végül hozzáadjuk a vajat és a finomra reszelt Parmigiano Reggiano sajtot. Addig keverjük, amíg a vaj és a sajt a rizottóba nem készül.
3 Az így elkészült rizottót egy kicsit pihentetjük,
Egy nagy serpenyőben olívaolajat vajjal hevítünk, és a sertés szűzpecsenyét minden oldalról megsütjük, amit sózunk, borsozunk.
A megsült bélszínt tepsibe tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a hús el nem éri a 65°C-ot.
A kész húst kivesszük a sütőből és fedővel letakarva kb 5 percig pihentetjük.
Ezután a húst vékony szeletekre vágjuk, és rizottóval tálaljuk, majd ráöntjük a sült baba levét.
- Használt chili
- 1 chilli Kashmiri egész
- Rizottó
- 80 g szárított gomba keverékei + forró víz öntéshez
- 5 kanál oliva olaj
- 4x medvehagyma
- 500 g Arborio rizs
- 200 ml fehér száraz bor
- 2 l marhahúsleves
- só, bors
- 2 gallyak rozmaring
- 100 g vaj
- 100 g sajt Parmigiano Reggiano
- Hús
- 1 kanál oliva olaj
- 100 g vaj
- sertés szűzpecsenye
- só, bors
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 45 min