Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

Guajillo chilli egészben szárítva 30 g

Guajillo chilli egészben szárítva 30 g

Az egyik legnépszerűbb mexikói paprika biztosan nem hiányozhat a chilli kínálatból. Az egész szárított Guajillo paprika finom édes íze, gyümölcsös és füstös árnyalattal, kellemes enyhe élességgel. Ezért még a kezdők is gond nélkül élvezhetik édes és sós ételekben.

Összetevők Guajillo chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 1
SHU mértékegység 5 000
Származás Mexikó
Ár a 1 db értékben: 1 090 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 31.05.2023
Leírás

Guajillo chilli egészben szárítva 30 g

Kóstolja meg az egyik legnépszerűbb mexikói paprikát

Csípős paprikát keres csak azért, hogy élvezze a chilli finom fűszerességét az ételében, de nincs olyan égőfej, amely elárasztaná más összetevők ízét? Akkor biztosan Guajillo paprikát keresed! Mexikóban a második legnépszerűbbek (közvetlenül az Ancho chilli után), és sok közös és hagyományos étel részét képezik. Égési tartomány 2500 és 5000 SHU között van.

A Guajillo paprika (Capsicum annuum) a Mirasol fajta szárított paprika változata. A Guajillo név, amelyet eredetileg "wha-hee-oh" -nak ejtenek, abból a csörgő hangból származik, amelyet a magok rázás után adnak a megszáradt paprikában. Rendszerint egész termék formájában kaphatók. A minőségi szárított hüvelyeket fényes és sima bőrük alapján ismerheti fel.

Ezeket a enyhe csípős paprikákat sötét vörös színük és finom édes ízük jellemzi, gyümölcsös és füstös árnyalattal. Szórakoztatja családját, vagy meglátogatja csodálatos mexikói konyháját? Számoljon a Guajillo paprikára. Az így kapott étel meglepi a napsütötte Mexikó jellegzetes ízét, és kellemes forróságának köszönhetően nem fog meglepni egyetlen vendéget sem.

Az Aztékok óta a napranéző chilli paprika

A szárítás után Guajillo néven ismert Mirasol paprika száraz éghajlaton nő, és a legjobb ízeket Mexikó középső részének északi régiójában termesztik. A növények 10-15 cm hosszú paprikát teremnek, amely felfelé nő. A "nap felé tartó" megnevezést kapták. Az érlelés során zöldről vörösre változik.

A Mirasol paprikák, valamint más jól ismert chilli típusokat (például Jalapeño vagy Chilaca) a mai Mexikóban az Aztékok óta termesztik. Ezek a chilli paprikák nagy jelentőséget tulajdonítottak piacaiknak, és sokféle faj árasztotta el. Ez a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag növény a mai napig népszerű maradt ezen a területen.

Guajillo a konyhában 

Nagyszerű fő ételekhez és előételekhez vagy szószokhoz illik. Ezután ideálisak csirkéhez vagy halhoz. Mexikóban ez a népszerű paprika ízesíti a húsételeket, a salsa-t, az enchiladákat, a pácokat, a szószokat, a leveseket vagy a tamales.

Mielőtt elkészítené az ételt, javasoljuk, hogy a paprikát rövid ideig süsse száraz, közepesen forró serpenyőben. 20-30 másodperc mindkét oldalon elegendő. Ez fejleszti édes ízüket és tipikus forróságukat. Gyakran hozzá adjuk az olajhoz vagy zsírhoz is, amelyen aztán más összetevőket készít.

A Guajillo paprikából egy szép fűszeres pesztót is készíthet, amely jól jön majd a különféle étel alapjaként. Csak annyit kell tennie, hogy a szárított paprikát hosszában felvágja, magjait felmagozza, a hüvelyeket körülbelül 15-20 percig áztassa, majd pépesre törje. Adjunk hozzá fokhagymát, mexikói oregánót, borsot, köményt (vagy más ízlés szerint ízlés szerint) és olívaolajat. Forraljuk a keveréket, amíg egy sűrű vörös szósz nem képződik.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz