
Módszer
1 Először készítse fel a szárított Habanero paprikát. Tegye őket egy tálba, és öntsön rájuk fél liter forró vizet. Készítsünk egy edényt fóliával, és hagyjuk, hogy a paprika megduzzadjon. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.
2 Melegítsünk fel olívaolajat vajjal egy vastag aljú edényben, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tegye a lángot közepes teljesítményre, és hagyja, hogy a hagyma a lehető legsötétebben megsüljön. Minél sötétebb a szín, annál sötétebb a pörkölt. Hagyma sütésekor nagyon fontos, hogy a sült hagymát elkülönítse az edény aljától, és az edény alja a lehető legtisztább legyen. A sült hagyma jobb ízt ad a gulyásnak.
3 Miután a hagymát sötétben megpirította, tegye a tányért a tetejére teljes erejéig, adjon hozzá körülbelül 100 ml húslevest, és hagyja, hogy a hagyma kissé párolódjon. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, és nagyon gyorsan pirítjuk. Miután a hús megpirult, tegye a lángot közepes teljesítményre, zárja le az edényt fedővel, és hagyja, hogy a hús párologjon körülbelül 30 percig. Pörkölés közben mindig keverjük össze a hússal, és adjunk hozzá egy kis húslevest, hogy semmi ne égjen meg az edényben, és a hús szépen megfulladjon.
4 A húspörkölés között befejezi a paprika előkészítését. Keverje össze a paprikát abban a vízben, amelyben megduzzadtak.
5 Fél óra pörkölés után adjunk hozzá paradicsompürét, gulyáspaprikát és kevert Habanero paprikát. Mindent alaposan összekeverünk, hogy a paprika ne égjen és ne legyen keserű. Ezután adjunk hozzá zúzott köményt, őrölt borsot és sót. Öntsük a maradék levest, fedjük le és főzzük alacsony lángon, amíg a hús teljesen megpuhul. Időnként megkeverjük a gulyást, hogy semmi ne ragadjon az edény aljára.
6 A gulyás főzése között a tál szerint lyukat vágjon a kerek kenyérbe, és faragjon ki egy morzsát kenyeret. Használja a kenyér belsejét a gulyás sűrítéséhez.
- Használt chilli
- 7 g Habanero egész szárított
- Összetevők
- 6 kanál olivaolaj
- 6 kanál vaj
- 1 kg sárga hagyma
- 1,5 kg marha rétegelt lemez
- 190 g paradicsom püré
- 23 g gulyás paprika
- 1 kanál zúzott kömény
- 1 kanál őrölt bors
- 3 kanál só
- 0,5 l forró víz
- 850 ml marhahúsleves
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál majoránna
- 1 db kerek kenyér
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 70 min