Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

Guntur Sannam chilli egészben szárítva 30 g

Guntur Sannam chilli egészben szárítva 30 g

Egyszerűen szeretni fogja ezt a vörös indiai paprika csoportot. Az S4 név alatt a Guntur chilli fajták csoportja található, amelyek hasonló alakúak és közepesen égnek. A hosszúkás alakú egész aszalt termékből az indiai és az ázsiai konyha minden curry-jének és egyéb finomságának a csillagja lesz.

 

Összetevők Guntur Sannam chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 50 000
Származás India
Ár a 1 db értékben: 790 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Guntur Sannam chilli egészben szárítva 30 g

Próbálja ki a világ egyik legnépszerűbb indiai paprikát

A frisseket leggyakrabban a piacon "S-4" megnevezéssel találják, a szárított pedig "S-334" név alatt található. Általában Guntum Sannam-nak hívják őket. Az indiai piros paprika Guntur chilli csoportjába tartoznak (amely az azonos nevű régióról kapta nevét Andhra Pradesh régióban, ahol termesztik őket), amely számos hasonlóan kifejezett ízű és forróságú pirospaprika fajtát tartalmaz (például S17 Teja, 273 chilli és többi). A "sannam" szó jelentése "hosszú" vagy "vékony".

Tudta, hogy India a világ csúcsán van a chilli paprika termesztésben? Andhra Pradesh régióból, ahol a Guntum Sannam paprikát termesztik, az összes indiai termelés majdnem fele származik. Így természetesen megfelelő figyelmet tartanak a paprika termesztésére. Körülbelül 40 évvel ezelőtt még a chilli paprika termesztésére szolgáló Regionális Kutatóállomást is létrehozták Guntur közelében. Ezért egyáltalán nem csodálkozunk azon, hogy ezek a paprikák olyan kiváló minőségűek és népszerűek a világ piacon.

Piros chilli paprika becsületes élességgel

Az 5–15 cm hosszú termék formájukban nagyon hasonlítanak a borsó hüvelyéhez, mélyvörös színűek és fényes ráncos felülettel rendelkeznek, amely szárítás után még kiemelkedik.

A Guntur Sannam paprika a világ piacon nagyon népszerű. Körülbelül 280 000 tonna paprikát termesztenek fel évente. Elsősorban minőségük és egyedi tulajdonságaik miatt népszerűek. A Capsicum annuum fajta (egyéves paprika) paprikájának közepes forrósága körülbelül 35 000-50 000 SHU van, de mindenképpen vörös színt adhatnak ételéhez és arcához. Főleg az élességük miatt keresik őket. Ezenkívül még gazdag C-vitamin forrás.

Hogyan lehet a Guntur Sannamal főzni 

A Guntur Sannam indiai chilli paprika nélkülözhetetlen része többféle klasszikus ázsiai ételnek. Különösen extra népszerűek az indiai, thai és a kínai konyhában. Mindenképpen javasoljuk, hogy a helyi szakácsok példáját követve adjon ezekböl a chilli paprikákból szeleteket a rizshez. Kiválóan kiemelkednek a curry, az ázsiai hús- és zöldségtálak, a levesek vagy a párolt húsételek közül.

Az íz további feldolgozása és fokozása érdekében az egész szárított Guntur Sannam paprikát a legjobban rövid ideig enyhén felmelegített serpenyőben (kb. 20–30 másodperc) megsütjük, és kb. 20 percig forró vízben áztatva még egyszer hidratáljuk. Könnyedén összetörheti vagy összekeverheti őket, és aztán használhatja őket forró mártás vagy salsa készítéséhez.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz