Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

Habanero chilli pehely 10 g

Habanero chilli pehely 10 g

Készülj fel egy igazi karibi chilli partira! A Habanero paprika pehely sós és édes ételekben szórakoztatja Önt magas forróságával, bódító virágaromájával és gyümölcsös ízével, kókusz, sárga dinnye, papaya és bogyók árnyalatával. Ezenkívül egzotikus fűszeres csillogást adnak az összes csokoládé- és gyümölcsdesszertnek, valamint a grillpácoknak.

Összetevők Habanero chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 4
SHU mértékegység 350 000
Származás Ecuador
Ár a 1 db értékben: 1 190 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Habanero chilli pehely 10 g

Amikor azt mondod, hogy a tökéletes chilli…

A Habanero paprikák minden jót egyben kínálnak. Nagyon élessek, ezért biztosan nem fogják megfosztani az igazi és őszinte csípős érzéstől, egyedi ízük van trópusi gyümölcsök árnyalatával, és hazánkban általában elérhetőek.

A Habanero a Capsicum chinense (kínai paprika) változata, és a Karib-tengertől származik, pontosan Kubából. Innen a paprika eljutott pl. a mexikói Yucatánba, ahol évente mintegy 1500 tonnát termesztenek be. Magas éghetőséget ér el a 200 000-300 000 SHU táblázaton. Ezekkel a paprikákkal megfigyelhető színskála különösen érdekes. Az éretlen paprikák halványzöldjétől fokozatosan tipikus narancssárgává és pirosra változik. Ugyanakkor láthatja a Habanera rózsaszín, barna, sötétzöld és fehér színét is.

A vörös Habanero és a Bhut Jolokia paprika keresztezésével 2012-ben jött létre a Carolina Reaper Dél-Karolinában, amely jelenleg a világ legerősebb chillije.

Gyümölcs ízű paprikák 

A karibi eredet a Habanero paprikának nemcsak a nevet adta, amely a spanyol Havana névből származik, hanem az egzotikus íz profilt is. Intenzív virág formájuk van, ízükben egyértelműen felismerhető a kókuszdió, sárgadinnye, papaya és a többi bogyós gyümölcsök. Vannak, akik ízükben sárgabarackokat is találnak. Röviden, csodálatos ügy mindazok számára, akik nemcsak a chilliben keresik az "égőt", de a kezdeti csípés után megérdemelt gyümölcsízűek lesznek.

Habanero a konyhában 

Tulajdonságai miatt a Habanero paprika a szószok és a húsételek népszerű összetevője. Ideálisak házi salsa és pácoláshoz is. Ha legközelebb grillezni fog, próbáljon meg egy darab Habanero-t adni a megrakott csirkeszárnyakhoz vagy barbecue szószhoz. Az étel megfelelő ízt és egyedi ízt fog kapni.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz