
Módszer
1 Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, az apróra vágott gyógynövényeket, az apróra vágott szalonnát, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, a Habanero chili pelyhet, az olívaolajat és a zsemlemorzsát.
2 Mindent alaposan összekeverünk, hogy a keverék gyönyörűen összeálljon. Miután alaposan összekevertük a masszát, kisebb golyókat formázunk belőle. Ha elromlik a tésztája, adjunk hozzá még egy kis zsemlemorzsát.
A formázott golyókat serpenyőben olívaolajon minden oldalról megpirítjuk. Ezután tegye a sült golyókat egy tepsibe.
3 Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát. Miután a fokhagyma megérett, hozzáadjuk a paradicsompürét, és hagyjuk főni körülbelül 15 percig.
Végül hozzáadjuk az apróra vágott fűszernövényeket, sót, borsot, és mindent alaposan összekeverünk
4 Öntsük a kész mártást a húsgombócokra. Forgassa minden golyóval, hogy a szósz alá kerüljön, és a golyók ne tapadjanak a tányérhoz. 170 ° C -ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
5 1 óra múlva vegyük ki a tálat a sütőből, és reszeljük le a maradék parmezán sajtot a golyókon mártással. Ezután körülbelül 20 percig sütjük.
6 Tálaljuk a húsgombócokat paradicsomszósszal, tagliatelle tésztával, bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal.
- Használt chilli
- 2 marék Habanero pehely
- Hús gombóc
- 1 kg darált marhahús
- 2 db szeletelt hagymát
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 marék apróra vágott oregánó
- 1 marék vágott petrezselyem
- 1 marék apróra vágott bazsalikom
- 1 marék apróra vágott kakukkfű
- 1 marék apróra vágott zsálya
- 100 g szalonna
- 70 g parmezán
- 1 csipet só és bors
- 4 kanál olivaolaj
- 5 lžic strouhanky
- 5 kanál pörköléshez olívaolaj
- Mártás
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olivaolaj
- 1,5 l paradicsom püré
- 1 marék apróra vágott bazsalikom
- 1 marék apróra vágott oregánó
- 1 marék apróra vágott kakukkfű
- 1 csipet só és bors
- Tálalásra
- 500 g Tagliatelle tészta
- 1 marék bazsalikom
- 1 marék megszórható parmezán sajt
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 60 min