
Módszer
1 Először meszelje meg vajjal a bárány formáját, majd szórja meg félig durva liszttel. A formát tökéletesen ki kell törölni és ki kell üríteni, hogy a bárány ne akadjon el sehol, és jól kimegy.
A sütőt előmelegítjük 180 ° C -ra.
2 A tojáshoz a sárgájára és a tojásfehérjére osztjuk. Habverővel keverjük össze a tojássárgáját, az olajat, a búzadara cukrot és a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a félig durva lisztet, a sütőport, a citromhéjat, az apróra vágott diót és a csokoládét, a chiliport Pasilla és az Ancho a keverékhez, és habverővel alaposan keverjük össze. Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet.
3 Hagyjuk egy kicsit pihenni a tésztát, és közben keverjük össze a tojásfehérjéből a havat.
Ezután a havat részletekben dolgozzuk fel a tésztába. Lassan el kell keverni a tésztával, hogy a hó ne morzsolódjon össze.
4 Miután alaposan belekevertük a havat a tésztába, öntsük a formába. A formát előmelegített sütőbe tesszük és 50 percig sütjük.
5 Sütés után nyárssal ellenőrizze a bárányt, hogy tapad -e a tészta, és jól sült -e a bárány. Nyissa ki a bárány felső részét, és hagyja lehűlni a másik részét a bárányhéjjal. Minél tovább hűl a bárány, annál jobban ki lehet venni a formából.
- Használt chilli
- 1 kanál Ancho chilli por
- 1 kanál Pasilla chilli por
- Összetevők
- 3 db tojás
- 150 g búzadara cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 200 ml olaj
- 250 g félig durva liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 1 db citromhéj
- 2 kanál víz
- 50 g apróra vágott dió
- 50 g apróra vágott 70% -os csokoládé
- 1 kanál vaj (a forma kenéshez)
- 1 marék félig durva liszt (forma kiszórásra)
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 6 min