
Módszer
1 Kezdjük azzal, hogy a formát (sütőedényt) vajjal kitöröljük és félig durva liszttel megszórjuk.
2 Ezután főzzük meg a fürjtojást. Merítse őket hideg vízbe, amelyet felforralunk, és forralja fel benne a tojásokat 80 - 90 másodpercig. Ezután hűtse le a tojásokat hideg vízzel. Ezután hámozzuk meg a kihűlt tojásokat.
3 A kockára vágott zsemléket egy nagy tálba tesszük, és felöntjük az olvasztott vajjal, a meleg tejjel és a tojássárgájával. Adjunk hozzá ½ szerecsendiót, és alaposan keverjük össze. Biztos van egy szép zabkása, nagy darabok nélkül.
4 Miután meglett a zsemle kása, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt nyakat, a Green Jalapeño és a Red Jalapeño pelyhet, és mindent alaposan összekeverünk.
5 A spenótot szűrőedényben forró vízzel megpároljuk, majd azonnal hideg vizet öntünk rá. Így a spenót nem veszíti el zöld színét. A főtt spenótból préseljük ki a felesleges vizet, és apróra vágjuk. Ezután adjuk hozzá a szeletelt spenótot a töltelékkeverékhez.
6 Ha mindent összekevert, egy tálban robotgéppel keverje a fehérjét a hóba, majd fokozatosan dolgozza fel a töltelékkeverékbe.
Ha szükséges, chilis pelyhekkel is megkóstolhatja a keveréket.
7 Ezután tegye a kész töltelékkeveréket a kitörölt sütőformákba. Tegye a tölteléket a forma körülbelül egynegyedébe, majd helyezze bele a hámozott fürjtojást. Ezután a többi tölteléket eloszlatjuk a formában.
8 Előmelegített sütőben 180 ° C -on 50 percig sütjük. Ha a töltelék megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, akkor jobb, ha kiborítjuk a formákból. Vagy egyenesen a tepsiből fogyaszthatja a tölteléket. Tálalhatjuk burgonyapürével.
- Használt chilli
- 1 kanál Green Jalapeño granulátum
- 1 kanál Red Jalapeño granulátum
- Összetevők
- 750 g füstölt nyak
- 4 db zsemle
- 100 g olvasztott vaj
- 250 ml meleg tej
- 4 db sárgája
- ½ db reszelt szerecsendió
- 130 g spenót
- 4 db fehérjék
- 1 tálca fürjtojás
- 1 db vaj (törléshez)
- 1 marék félig durva liszt (öntéshez)
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 60 min