
Módszer
1 Egy tálban keverjük össze az összetevőket, a sima lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliarudat. Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat az olvasztott vajjal, majd a túrót és a tejet verjük habosra.
Ha mindkét keverék kész, a folyékony keveréket állandó keverés mellett szárazra adjuk, amíg vékonyabb tésztát nem kapunk. Végül hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöt és a Naga Bhut Jolokia chilli pehelyt.
Keverjük össze és öntsük a tésztát vajjal kikent és lisztezett formákba. Hajtsa össze a formát, és 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 1 órán át.
Sütés után nyissa ki a formát, és hagyja teljesen kihűlni a bárányt. Ezután vegyük ki a bárányt a formából.
Tálalás előtt szórjuk meg a szénát porcukorral, kössünk masnit és díszítsük.
- Használt chili
- ½ kiskanál chilli pehely Naga Bhut Jolokia
- Összetevők
- 400 g sima liszt
- 150 g cukor
- 1 sütőpor
- 1 vanília hüvely
- 250 g zsíros túró
- 3 tojás
- 250 g vaj
- 100 ml tej
- 150 g kandírozott gyümölcs
- Adagok száma 6
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 60 min