Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

Isot (Urfa biber) chilli pehely 30 g

Isot (Urfa biber) chilli pehely 30 g

A fekete paprika zúzott granulátumok közepes, de tartós és fokozatosan fejlődő élességgel rendelkeznek. Ízprofiljuk is egyedi, ami tükrözi Törökország érdekes ízeit, ahonnan az Isot származik - az összetett, enyhén füstös és földes ízeket kávé, csokoládé, dohány és mazsolák egészítik ki.

Összetevők Isot chili paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 50 000
Származás Törökország
Ár a 1 db értékben: 890 Ft
Elfogyott Szállítjuk Aug 13.06.2023 A kereskedő elérhetősége
 
Leírás

Isot (Urfa biber) chilli pehely 30 g

Paprika, amelyet egyébként napközben, vagy éjszaka másként szárítanak

Ezeket a Capsicum annuum fajta paprikákat (1 éves paprika) frissen nevezték el a délkelet-török ​​Urfa városról, ahonnan származnak. A "Biber" törökül chilli paprikát jelent. A szárítottat ezután Isot paprikának nevezik.

Bár az isot paprika kevésbé éles, mint a többi fajta, a tartós és fokozatosan fejlődő melegségük valóban intenzív lehet az étkezés végén.

Az érett Urfa Biber élénkvörös és édes a betakarításkor. A török ​​kurdok idejétől kezdve, akik elkezdték termeszteni ezeket a paprikákat, különleges kétfázisú, sok törődést és időt igénylő technikával szárítják-hasonlóan például a kiváló minőségű vaníliahüvelyhez. Napközben a paprikát szárítják a napon, és egy éjszakán át szorosan vászonba csomagolva pihentetik. Ezt a folyamatot "izzadásnak" nevezik. Ezalatt az idő alatt a szárított hús megtelik a gyümölcs maradék nedvességével, így a paprika egyedi íze, olajosabb állaga és sötét, majdnem fekete színe, lila és bíbor árnyalatú. A paprika megőrzi ezt a színét még zúzott pehelyek vagy granulátumok formájában is.

Lila-fekete finomság húshoz és gyümölcshöz

Kétségtelen, hogy török ​​eredetük a szárított paprika ízprofiljára is rá volt nyomva. Az Isot telt és összetett földes és enyhén füstös ízű, kávé, csokoládé, dohány és mazsolával. Íze hasonló lehet az Aleppo paprikához, amely a közeli Szíriából származik. Az Isot paprika azonban élessebb, körülbelül 30 000-50 000 SHU-val rendelkeznek.

Minden, ezzel a borssal enyhén megszórt étel nemcsak az ízét vonzza, hanem a jellegzetes lila-fekete színt is. Erősen fűszeres ízük gyönyörűen megkülönböztethető például salátákban és sült zöldségekben, párolt húsételekben.

Azok számára, akik szeretnek kísérletezni a chillivel, és nem félnek a nem hagyományos használatától, javasoljuk, hogy az Isot paprikát megszórjuk gyümölcssalátákkal vagy édes desszertekkel, például brownie-val, mézeskaláccsal vagy akár fagylalttal. Sötétlila-fekete színüknek köszönhetően az édes ételek valóban hagyománytalan színű dekorációt is kapnak.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz