
Módszer
1 A vajat felolvasztjuk a lábasban, ahol a kaporszószt főzni fogjuk, és hozzáadjuk a lisztet. A lisztet és a vajat alaposan összekeverjük.
Ha az étel kész és gyönyörűen krémesen sűrű, adjunk hozzá egy teáskanál Aleppo chili granulátumot. Mindent alaposan összekeverünk, majd hozzáadjuk az összes zöldséglevest. Mindent alaposan összekeverünk, hogy az edény feloldódjon a húslevesben.
2 A tömény húsleveshez adjuk a kapros szárakat, és hagyjuk 10 percig forralni.
Forrás után távolítsuk el a szárakat, sózzuk meg a mártás alapját, és adjunk hozzá cukrot, ecetet, tejszínt és apróra vágott kaprot. Keverjük össze és pároljuk egy darabig.
3 Ezután fűszerezze szükség szerint. Ha jobban szereted az édességet, adj több cukrot és kevesebb ecetet. Ha savasabb, adjunk hozzá több ecetet.
Tálald a kapros mártást főtt tojással és házi kenyérgombóccal.
- Használt chili
- 1 kanál chilli granulátum Aleppo
- Összetevők
- 80 g vaj
- 5 kanál finom liszt
- 1 l zöldség leves
- 100 ml 33% tejfel
- csokor kapor
- só
- 1 kanál darált cukor
- 1 kanál ecet
- tojás
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 40 min