Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Karácsonyi gyümölcskenyér

Karácsonyi gyümölcskenyér

Módszer

1 A mazsolát először rumba áztassa. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a nádcukrot és az egészet összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, a túrót, a puha vajat, és tésztát gyúrunk. Végül beleforgatjuk a kandírozott gyümölcsöt, az áfonyát, a rumba áztatott mazsolát és a chilis földimogyorót. A kész tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta közepére marcipántekercset teszünk, és alagút alakúra hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a stolát, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 40-50 percig sütjük. Még forrón kenjük meg a kész süteményt olvasztott vajjal, és bőven szórjuk meg porcukorral. Vagy csak borítsuk be cukorral. A kihűlt alagutat csomagold be fóliába, és hagyd állni karácsonyig.
  • Használt chilli
  • 30 g chilli földimogyoró extra forró Carolina Reaperrel
  • Összetevők
  • 700 g sima liszt
  • 3 tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 vanília cukor
  • 150 g vaj
  • 250 g zsíros túró
  • 150 g nádcukor
  • csipet só
  • 100 g kandírozott gyümölcs
  • 150 g mazsola + 30 ml rum
  • 50 g vörösáfonya
  • 150 g marcipán
  • 100 g vaj a kenéshez + porcukor a szóráshoz
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 45 min
  • Főzés ideje 50 min

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz