
Módszer
1 A mazsolát először rumba áztassa.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a nádcukrot és az egészet összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, a túrót, a puha vajat, és tésztát gyúrunk. Végül beleforgatjuk a kandírozott gyümölcsöt, az áfonyát, a rumba áztatott mazsolát és a chilis földimogyorót.
A kész tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta közepére marcipántekercset teszünk, és alagút alakúra hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a stolát, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 40-50 percig sütjük. Még forrón kenjük meg a kész süteményt olvasztott vajjal, és bőven szórjuk meg porcukorral. Vagy csak borítsuk be cukorral. A kihűlt alagutat csomagold be fóliába, és hagyd állni karácsonyig.
- Használt chilli
- 30 g chilli földimogyoró extra forró Carolina Reaperrel
- Összetevők
- 700 g sima liszt
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- 1 vanília cukor
- 150 g vaj
- 250 g zsíros túró
- 150 g nádcukor
- csipet só
- 100 g kandírozott gyümölcs
- 150 g mazsola + 30 ml rum
- 50 g vörösáfonya
- 150 g marcipán
- 100 g vaj a kenéshez + porcukor a szóráshoz
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 45 min
- Főzés ideje 50 min