Kashmiri chilli őrölt por 9 g
Népszerű vörös szépség
Ezzel a paprikával egyszerűen vörösen fog látni mindent. Ez nem az élessége miatt lesz, de a vörösbor élénk, teljes színével mindenképpen eljuthat, amelyre nagyon népszerű.
A Capsicum annuum (éves paprika) Kashmiri fajta Indiából származik, és enyhébb, mintegy 5000–10 000 SHU élességel meglehetősen ritkaságnak számítanak ebben a nagyon forró chilli országban. Formájuk tipikus chilli paprika - hosszúkás, vékony test, körülbelül 7-10 cm hosszú, hegyes végű.
Enyhén gyümölcsös és édes ízükben a füstös és földes felhangok emelkednek ki. Óvatosan termesztik, hogy megőrizzék finom fűszerességüket és a fényes vörös színüket. Ha keres egy arany középutat az általánosan elérhető paprika között, amely bármilyen étel ízesítésére és színezésére alkalmas, akkor mindenképpen ezt a Kasmirit válassza. Nem olyan fűszeresek, mint a Cayenne, ugyanakkor a klasszikus őrölt pirospaprikával ellentétben játékos fűszerességet adnak az ételnek.
Finom élesség a curryben és a csokis sütiben
Kashmiri valójában egy nagyon társasági paprika. Enyhe forróságának köszönhetően nem kell attól tartania, hogy kellemetlenül lepi meg vendégeit vagy családját, gyönyörű vörös színt kölcsönöz az ételeknek, és jellegzetes ízével az élénk és fűszeres illatú India hangulatát hozza el az országba. asztal.
szín és a kellemesen fűszeres íz fel frissíti a curry-t, a tandoori csirkét és más hagyományos indiai ételeket. Sült babhoz, páchoz, leveshez, paradicsomszószhoz és zöldséges ételekhez is rendkívül alkalmas. Röviden, bárhol is használna klasszikus őrölt pirospaprikát vagy más kissé forró chillit.
A Kasmiri chilli paprika sajttal és gyümölccsel kombinálva kiváló. Elég egy kis csipet ebből a chilliből, sőt egy közönséges gyümölcssaláta is egzotikus kulináris élmény lesz. És ha szereti a chilli és az édes kombinációját, a kasmiri paprika nagyszerű ízt és színt ad a kekszes sült sütiknek, vagy hozzáadhatja a mexikói stílusú forró csokoládéhoz.