Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Kashmiri paneer masala

Kashmiri paneer masala

Módszer

1 Készítsen elő 500 ml meleg vizet egy tálban. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük aranybarnára a panelkockákat. Közepes lángon megsütjük, hogy a panel ne repedjen meg nagyon. Enyhén szárítsa meg a rántott sajtot papírtörlővel, és tegye egy tálba meleg vízbe. Hagyjuk beáztatni a panelt, amíg elkészítjük a curryt. Ennek eredményeként a sajt megtartja nedvességét és kellemesen puha marad.
2 Egy nagyobb serpenyőre öntsünk 3 evőkanál olajat, kicsit melegítsük fel. Adjuk hozzá az ördög szart, és pároljuk néhány másodpercig. Ezután adjuk hozzá a fahéjat, a babérlevelet és a zöld kardamomot. A fűszereket 1 percig pirítjuk, amíg a keverék elkezd ropogni, és az ízét kiengedi az olajból. Adjunk hozzá köményt (shahjeera), és pirítsuk további 2-3 másodpercig.
3 Alacsony lángra csökkentjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Keverjük össze, hogy semmi ne tapadjon a serpenyő aljára. Adjuk hozzá a chilit, a gyömbért és az édesköményport. 2 percig kevergetve pirítjuk, hogy minden masszává álljon. Adjunk hozzá 350 ml vizet, amiben áztattuk a panelt, és emeljük a hőmérsékletet közepes lángra. Forraljuk fel, és fedő nélkül pároljuk 5-7 percig. A currynek elég sűrűnek kell lennie, de ha túl sűrű, akkor még egy kis vizet adunk hozzá, amiben egy paneles volt.
4 Adjunk hozzá sáfrányt a szószhoz, és keverjük hozzá a joghurtot. Főzzük további 8 percig. Végül a mártáshoz adjuk a paneert. Óvatosan keverjük össze, hogy a sajtkockák ne törjenek össze. Nem kell tovább főznünk a Paneert, csak fel kell melegíteni, és meg kell győződni arról, hogy minden darabot mártás borít. Ízlés szerint megkóstoljuk.
5 Indiai kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk. Díszítse a curryt friss korianderrel, és enyhén szórja meg garam masala és vajjal.
  • Használt chilli
  • 1/2 teakanál kashmiri por
  • Összetevők
  • 350 gram paneer, kockára vágott
  • mustár növényi olaj (sütéshez)
  • 500 mi víz
  • csipet Asafoetida (ördögi szar)
  • 5 db egész fahéj
  • 2 db babérlevél
  • 6 db zöld kardamom
  • 1/2 kanál kömény
  • 3 kanál paradicsom püré
  • 1/2 teakanál gyömbér por
  • 1 teakanál édeskömény por
  • 2 kanál görög joghurt
  • csipet sáfrány
  • csipet garam masala por
  • só ízlés szerint
  • friss koriander
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 10 min

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz