
Módszer
1 Készítsen elő 500 ml meleg vizet egy tálban. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük aranybarnára a panelkockákat. Közepes lángon megsütjük, hogy a panel ne repedjen meg nagyon. Enyhén szárítsa meg a rántott sajtot papírtörlővel, és tegye egy tálba meleg vízbe. Hagyjuk beáztatni a panelt, amíg elkészítjük a curryt. Ennek eredményeként a sajt megtartja nedvességét és kellemesen puha marad.
2 Egy nagyobb serpenyőre öntsünk 3 evőkanál olajat, kicsit melegítsük fel. Adjuk hozzá az ördög szart, és pároljuk néhány másodpercig. Ezután adjuk hozzá a fahéjat, a babérlevelet és a zöld kardamomot. A fűszereket 1 percig pirítjuk, amíg a keverék elkezd ropogni, és az ízét kiengedi az olajból. Adjunk hozzá köményt (shahjeera), és pirítsuk további 2-3 másodpercig.
3 Alacsony lángra csökkentjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Keverjük össze, hogy semmi ne tapadjon a serpenyő aljára. Adjuk hozzá a chilit, a gyömbért és az édesköményport. 2 percig kevergetve pirítjuk, hogy minden masszává álljon. Adjunk hozzá 350 ml vizet, amiben áztattuk a panelt, és emeljük a hőmérsékletet közepes lángra. Forraljuk fel, és fedő nélkül pároljuk 5-7 percig. A currynek elég sűrűnek kell lennie, de ha túl sűrű, akkor még egy kis vizet adunk hozzá, amiben egy paneles volt.
4 Adjunk hozzá sáfrányt a szószhoz, és keverjük hozzá a joghurtot. Főzzük további 8 percig. Végül a mártáshoz adjuk a paneert. Óvatosan keverjük össze, hogy a sajtkockák ne törjenek össze. Nem kell tovább főznünk a Paneert, csak fel kell melegíteni, és meg kell győződni arról, hogy minden darabot mártás borít. Ízlés szerint megkóstoljuk.
5 Indiai kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk. Díszítse a curryt friss korianderrel, és enyhén szórja meg garam masala és vajjal.
- Használt chilli
- 1/2 teakanál kashmiri por
- Összetevők
- 350 gram paneer, kockára vágott
- mustár növényi olaj (sütéshez)
- 500 mi víz
- csipet Asafoetida (ördögi szar)
- 5 db egész fahéj
- 2 db babérlevél
- 6 db zöld kardamom
- 1/2 kanál kömény
- 3 kanál paradicsom püré
- 1/2 teakanál gyömbér por
- 1 teakanál édeskömény por
- 2 kanál görög joghurt
- csipet sáfrány
- csipet garam masala por
- só ízlés szerint
- friss koriander
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 10 min