
Módszer
1 Először készítse elő a szárított gombát. Öntsük őket egy hőálló tálba, és öntsük fel forró vízzel. Fedjük le a tálat élelmiszer -fóliával, és hagyjuk megduzzadni a gombát.
A gombák megduzzadása között melegítsük fel a vajat egy nagy edényben, és pirítsuk meg rajta a kockára vágott sárgarépát, zellert és petrezselymet. Amint a zöldségek arany barnulni kezdenek, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. Hagyja, hogy minden szép aranybarna színben pihenjen.
2 Ha elkészült a keverék, sózzuk meg liszttel, hogy tócsa jöjjön létre. Az így elkészített keverékhez adjunk kockára vágott burgonyát, szárított Habanero chili paprikát, és öntsünk forró vizet mindenre. Adjunk hozzá sót és borsot, adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát, babérlevelet, friss zellerszárat, lovage -t, majoránnát és őrölt köményt. Hagyja főzni a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután vegye ki a chili paprikát és a fűszereket. A kész levest Habanero pelyhekkel is megszórhatjuk.
Ingredience
- Használt chilli
- 5 g Habanero egész szárított paprika
- Összetevők
- 100 g vaj
- 300 g sárgarépa
- 200 g zeller
- 150 g petrezselyem
- 1 hagyma
- 2 kanál sima liszt
- 800 g krumpli
- 1,5 l víz
- só
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db zeller szára
- 1 db licsi
- 70 g szárított gomba
- 1 kanál majoránna
- 1 kanál őrölt kömény