
Módszer
1 Vágja vékony csíkokra a csirkét, és keverje össze egy tálban kukoricakeményítővel, Habanero chiliporral és szója mártással. Zárjuk le az edényt, és tegyük a hűtőbe 10 percre.
2 Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, a rizsecetet, a szója mártást, az osztrigaszószt, a cukrot és a szakét vízzel. Mindent alaposan összekeverünk.
3 Egy serpenyőben felmelegítjük a mogyoróolajat, és megpirítjuk benne a csirkét. Ezután hagyja, hogy a hús lecsepegjen az olajról, és öntse a serpenyőből a maradék olajat az edénybe (legközelebb használható). A serpenyőben a maradék olajon egy ideig megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért.
4 Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és az újhagymát vékony csíkokra. Ezután adjuk hozzá a csirkét, a földimogyorót a Habanero chili porban, és pirítsuk egy kicsit. Végül hozzáadjuk a szószt, és egy percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Basmati típusú rizzsel tálaljuk.
- Használt chilli
- 1 teakanál Habanero por
- 200 g földimogyoró Habanero mésszel
- Összetevők
- 500 g csirke hús
- 1 teakanál kukoricakeményítő
- 1 teakanál szója szósz
- 2 kanál víz
- 20 ml rizsecet
- 50 ml szója szósz
- 2 kanál osztriga mártás
- 1 kanál cukor
- 20 ml saké
- 100 ml mogyoró olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál reszelt gyömbér
- 2 db paprika
- 4 db friss hagyma
- Adagok száma 3
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 20 min