Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Lasagne

Lasagne

Módszer

1 Egy nagy edényben felmelegítjük az olívaolajat, és hagyjuk, hogy a finomra reszelt sárgarépa és a petrezselyem megpuhuljon rajta. Ha a sárgarépa és a petrezselyem megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és enyhén picit megpirítjuk. Adja hozzá a paradicsompürét a zöldségalaphoz, és hagyja, hogy a zöldségben növekedjen. A jól megtermett pasztát rozsdásabb színéből ismerheti fel.
2 Hozzáadjuk a darált marhahúst, és még tovább keverjük. Ezután adjunk hozzá 2 evőkanál Scotch Bonnet chili szószt, darált paradicsomot, paradicsompürét, sót, borsot, rozmaringot és oregánót a sülthez. Keverjük össze és pároljuk egy órán át. Ha elkészült a szósz, vegye ki a rozmaring ágakat. Ha vékonyabbnak találja a mártást, főzzük egy ideig nyitva.
3 Közben készítsen fel egy besamel mártást. Tejet, babérlevelet, fekete borsot, új fűszert, reszelt szerecsendiót és felezett hagymát tegyen egy kisebb edénybe. Keverje össze, hagyja a tejet melegedni, és érezze a tej összes fűszerének illatát. Megolvasztjuk a vajat egy nagyobb edényben, és összekeverjük a sima liszttel. Öntsön forró tejet a kész edénybe egy szűrőedényen keresztül, és mindent alaposan keverjen össze. Jíška sűríti a tejet, hogy krémes szószt készítsen. Végül adjuk hozzá a Parmigiano-Reggiano típusú sajtot, és alaposan keverjük össze. Ha szükséges, a szószt meleg tejjel hígíthatja.
4 Készítsen fel a lasagne tésztát egy nagy edénybe. Ne főzzük őket teljesen puhára, de vegyük ki valamivel korábban a forró lévő vízből. A készeket öblítse le hideg vízzel, és tegye egy tányérra. Így nem fognak ragaszkodni, én pedig nem szakadok el. A tészta sütőben sütés közben végig megy.
5 A kész tésztát tepsibe vagy tepsibe tesszük. Kenjük be besamelszósszal, és tegyünk rá egy réteg húst. Ne spóroljon semmivel, hogy a rétegek megfelelőek legyenek. Ismételje meg legalább 3-at, és fejezze be tésztával, amelyre kenje a maradék béchamel szószt és reszelt Parmigiano-Reggiano sajtot.
6 Helyezze a formát 200 ° C-ra előmelegített sütőbe, és 30 percig sütje. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük
  • Használt chili
  • 2 kanál Scotch Bonnet szósz
  • Bolognai szósza
  • 4 kanál oliva olaj
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 nagyobb petrezselyem
  • 3 hagyma
  • 70 g paradicsom püré
  • 800 g paradicsom mártás
  • só, bors
  • 1,5 kg darált marhahús
  • 1 kanál szárított oregánó
  • 3 ág rozmaring
  • 300 g lasagne tészta
  • 100 g Parmigiano-Reggiano sajt
  • marék apróra vágott petrezselymet
  • Besamel
  • 0,8 l tej
  • 3 babérlevél
  • kanál golyó fekete bors
  • kanál golyó új fűszerek
  • 70 g vaj
  • 50 g sima liszt
  • 1 hagyma
  • 100 g Parmigiano-Reggiano sajt
  • ½ szerecsendió
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 40 min
  • Főzés ideje 30 min

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz