
Módszer
1 Egy nagy edényben felmelegítjük az olívaolajat, és hagyjuk, hogy a finomra reszelt sárgarépa és a petrezselyem megpuhuljon rajta. Ha a sárgarépa és a petrezselyem megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és enyhén picit megpirítjuk. Adja hozzá a paradicsompürét a zöldségalaphoz, és hagyja, hogy a zöldségben növekedjen. A jól megtermett pasztát rozsdásabb színéből ismerheti fel.
2 Hozzáadjuk a darált marhahúst, és még tovább keverjük. Ezután adjunk hozzá 2 evőkanál Scotch Bonnet chili szószt, darált paradicsomot, paradicsompürét, sót, borsot, rozmaringot és oregánót a sülthez. Keverjük össze és pároljuk egy órán át. Ha elkészült a szósz, vegye ki a rozmaring ágakat. Ha vékonyabbnak találja a mártást, főzzük egy ideig nyitva.
3 Közben készítsen fel egy besamel mártást. Tejet, babérlevelet, fekete borsot, új fűszert, reszelt szerecsendiót és felezett hagymát tegyen egy kisebb edénybe. Keverje össze, hagyja a tejet melegedni, és érezze a tej összes fűszerének illatát.
Megolvasztjuk a vajat egy nagyobb edényben, és összekeverjük a sima liszttel. Öntsön forró tejet a kész edénybe egy szűrőedényen keresztül, és mindent alaposan keverjen össze. Jíška sűríti a tejet, hogy krémes szószt készítsen. Végül adjuk hozzá a Parmigiano-Reggiano típusú sajtot, és alaposan keverjük össze. Ha szükséges, a szószt meleg tejjel hígíthatja.
4 Készítsen fel a lasagne tésztát egy nagy edénybe. Ne főzzük őket teljesen puhára, de vegyük ki valamivel korábban a forró lévő vízből. A készeket öblítse le hideg vízzel, és tegye egy tányérra. Így nem fognak ragaszkodni, én pedig nem szakadok el. A tészta sütőben sütés közben végig megy.
5 A kész tésztát tepsibe vagy tepsibe tesszük. Kenjük be besamelszósszal, és tegyünk rá egy réteg húst. Ne spóroljon semmivel, hogy a rétegek megfelelőek legyenek. Ismételje meg legalább 3-at, és fejezze be tésztával, amelyre kenje a maradék béchamel szószt és reszelt Parmigiano-Reggiano sajtot.
6 Helyezze a formát 200 ° C-ra előmelegített sütőbe, és 30 percig sütje.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük
- Használt chili
- 2 kanál Scotch Bonnet szósz
- Bolognai szósza
- 4 kanál oliva olaj
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 nagyobb petrezselyem
- 3 hagyma
- 70 g paradicsom püré
- 800 g paradicsom mártás
- só, bors
- 1,5 kg darált marhahús
- 1 kanál szárított oregánó
- 3 ág rozmaring
- 300 g lasagne tészta
- 100 g Parmigiano-Reggiano sajt
- marék apróra vágott petrezselymet
- Besamel
- 0,8 l tej
- 3 babérlevél
- kanál golyó fekete bors
- kanál golyó új fűszerek
- 70 g vaj
- 50 g sima liszt
- 1 hagyma
- 100 g Parmigiano-Reggiano sajt
- ½ szerecsendió
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 30 min