
Módszer
1 Először víz fürdőben forraljuk fel a vajat, és öntsük bele a csokoládét. Adjunk hozzá chili fűszert és egy csipet sót, és hagyjuk feloldódni. Habverővel felverjük, hogy a keverék tökéletesen összeálljon. Végén hagyjuk kihűlni.
2 Vágja fel a mandulát elektromos aprítóban, vagy keverje össze egy porkeverőben. A tojásokat a sárgájával és a cukorral világossárga emulzióvá verjük habosra. Törölje ki a muffin formákat erősen fagyasztott vajjal, és szórja meg átszitált kakaóval. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
3 A langyos csokis részt kis csorgással a tojáshabhoz öntjük és enyhén összekeverjük (a robotgépben még tehetjük, de a legalacsonyabb fordulatszámon. Utána a mandulaport enyhén elkeverjük egy spatulával. A tésztát előkészített formákba osztjuk. eléri a 3/4 magasságot.
4 A formákat sütőpapíros tepsire helyezzük és a sütőbe tesszük. 7 percig sütjük, majd kihúzzuk. 2 percig állni hagyjuk, majd óvatosan körbe öljük egy éles késsel, és tányérokra borítjuk. Helyezze a tányért a forma tetejére, és forgassa össze. Kesztyűt használunk, mert a formák nagyon forróak.
5 Öblítse le a szedreket, és hagyja lecsepegni. Összekeverjük juharsziruppal, és szűrőedényen átszűrjük. Tányérokon torták díszítésére és ízesítésére használható.
- Használt chilli
- 1 kanál Ancho por
- Összetevők
- 100 g csokoládé 80%
- 100 g vaj
- 50 g nádcukor
- 50 g mandula
- 2 db tojás
- 2 db sárgája
- 1 csipet só
- Zománc
- 150 g friss szeder
- 3 kanál juharszirup
- 1 db menta
- Formára
- 1 db vaj
- 1 csipet kakaó
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 30 min