
Módszer
1 Az édesburgonyát megtisztítjuk és sült krumplira vágjuk. Tepsire tesszük, meglocsoljuk olajjal és sóval. 200 ° C -os sütőben 20 percig sütjük.
Sütés közben készítsen gyógynövény vajat a lazachoz.
Egy tálban keverje össze a szobahőmérsékletű vajat a Green Hatch chiliporral, az apróra vágott rozmaringgal, a kakukkfűvel és a citromlével.
2 Sózzuk a lazacot a bőr szélén, és forgassuk meg. A lazac másik oldalát kenjük be egy réteg gyógynövényvajjal, majd sóval.
Miután az édesburgonya elősült, vegyük ki a sütőből, tegyünk helyet a közepére, és tegyünk egy gyógynövényvajjal megkent lazacfilét.
3 Tegye vissza a lazacot édesburgonyával a sütőbe ugyanazon a hőmérsékleten további 15 percre.
Sütés közben készítsen el egy holland szószt.
A sárgáját forró vízben, egy hőálló tálban felverjük. Ellenőrizze a hőmérsékletet, és ha szükséges, vegye ki a fürdőt a főzőlapból, hogy a sárgája ne kezdjen el készülni. Miután a sárgáját sűrű habbá vertük, lassan keverjük bele az olvasztott vajat.
Végül sózzuk, adjuk hozzá a citromlevet és alaposan keverjük össze.
- Használt chili
- 2 kanál Green Hatch por
- Édesburgonya krumpli
- 1 krumpli
- 2 kanál oliva olaj
- 2 kanál Provence -i fűszerek
- só
- Gyógynövényes chili vaj
- 80 g vaj
- 2 gally kakukkfű
- 2 gally rozmaring
- ¼ citromlé
- Lazac
- 500 g lazac
- só
- gyógynövény chili vaj
- Hollandi mártás
- 3 sárgája
- 100 ml olvasztott vaj
- bors
- ½ citromlé
- Adagok száma 3
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 40 min