
Módszer
1 Egy lábosban olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a felkockázott sárgarépát. Ha kész a sárgarépa, adjuk hozzá a felkockázott hagymát, és hagyjuk pirítani.
Ezután adjunk hozzá száraz fehérbort a zöldségekhez, és forraljuk fel, hogy az összes alkohol elpárologjon. Keverjük össze és adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát.
Felöntjük húslével, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a kockára vágott zellert, a sót és egy egész Aji Amarillo chilli paprikát.
2 Keverjük meg, forgassuk meg és főzzük, amíg minden zöldség készen nem áll.
Ha a zöldségek megfőttek, végül hozzáadjuk a felszeletelt lazacot, és csak rövid ideig főzzük. A főtt lazacból oldalra szedve használd fel tálaláskor.
Így a kész levest simára keverjük.
Végül hozzáadjuk a tejszínt. Összekeverjük és pirított kifli krutonokkal tálaljuk.
- Használt chili
- 1 egész paprika Aji Amarillo
- Összetevők
- 3 kanál olivaolaj
- 3 sárgarépa
- 1 nagy hagyma
- 4 nyeles hagyma
- 200 ml fehér száraz bor
- 3 krumpli
- 400 g apróra vágott paradicsom
- 1,5 l zöldség leves
- 600 g lazac
- só
- 200 g 33% tejfel
- kifli krutonokra
- Dekor
- lime, tejszín vagy friss kapor
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 60 min