Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Linzi süti barackos chili lekvárral

Linzi süti barackos chili lekvárral

Módszer

1 A lisztet, az apróra vágott mandulát, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tojássárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat egy nagy tálba tesszük. Az egészet alaposan összekeverjük és tésztává gyúrjuk. Az elkészített tésztát tegyük egy szőnyegre, és még egyszer gyúrjuk át tenyerünkkel, hogy minden alaposan összeérjen. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 24 órára a hűtőbe tesszük.
2 Másnap a tésztát negyedekre osztjuk, és kicsit lazítjuk. Ezután a sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Liszttel megszórt felületen nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastag palacsintává. Hengerlés közben néha újra meg kell szórni a tésztát liszttel, hogy ne ragadjon rá a hengerre. Miután kinyújtottuk a tésztát, szaggatóval kiszaggatjuk a kívánt formákat. 170°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük a linzi kekszeket
3 Sütés után hagyjuk kihűlni a sütiket. Ezután lekvárral vagy lekvárral ragasszuk. Nagyszerű a barackos chili lekvár Carolina Reaperrel. Az így ragasztott sütiket száraz és hűvös helyen tárold karácsonyig.
  • Használt chilli
  • 1 pohár chilli baracklevárral
  • Összetevők
  • 240 g sima liszt
  • 100 g apróra vágott mandula
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 90 g porcukor
  • 1 csipet citromhéj
  • 1 db tojássárgája
  • 170 g vaj
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 120 min
  • Főzés ideje 10 min

Videorecept

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz