
Módszer
1 A lisztet, az apróra vágott mandulát, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tojássárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat egy nagy tálba tesszük. Az egészet alaposan összekeverjük és tésztává gyúrjuk. Az elkészített tésztát tegyük egy szőnyegre, és még egyszer gyúrjuk át tenyerünkkel, hogy minden alaposan összeérjen. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 24 órára a hűtőbe tesszük.
2 Másnap a tésztát negyedekre osztjuk, és kicsit lazítjuk. Ezután a sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Liszttel megszórt felületen nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastag palacsintává. Hengerlés közben néha újra meg kell szórni a tésztát liszttel, hogy ne ragadjon rá a hengerre. Miután kinyújtottuk a tésztát, szaggatóval kiszaggatjuk a kívánt formákat. 170°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük a linzi kekszeket
3 Sütés után hagyjuk kihűlni a sütiket. Ezután lekvárral vagy lekvárral ragasszuk. Nagyszerű a barackos chili lekvár Carolina Reaperrel.
Az így ragasztott sütiket száraz és hűvös helyen tárold karácsonyig.
- Használt chilli
- 1 pohár chilli baracklevárral
- Összetevők
- 240 g sima liszt
- 100 g apróra vágott mandula
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 90 g porcukor
- 1 csipet citromhéj
- 1 db tojássárgája
- 170 g vaj
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 120 min
- Főzés ideje 10 min