
Módszer
1 1. réteg
A kekszet chilli pehellyel turmixgépben finom porrá keverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt és a kész keveréket a pohár aljára tesszük.
2. réteg
A maradék tejszínt (kb. 200 ml) felverjük és félretesszük. A Mascarpone habosra keverjük a lótusz krémmel, és hozzáadunk 2 púpozott evőkanál tejszínhabot. Keverjük össze újra az egészet, és töltsük meg színültig a poharakat tejszínnel.
3. réteg
Végül díszítsük a desszertet a maradék tejszínhabbal, lótusz keksz-darabokkal és felmelegített lótuszkrémmel.
- Használt chili
- csipet chilli Carolina reaper pehely
- 1. réteg
- 15 db lotus keksz
- 50 ml krém
- 2. réteg
- 250 g mascarpone
- 2 kanál lotus krém
- 2 kanál tejszínhab
- 3. réteg
- 200 ml tejszínhab (a 2. rétegben 2 evőkanált használjunk)
- Lótuszos sütik és lótuszkrém díszítésére
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 0 min