
Módszer
1 Kezdje először a tésztával. Egy tálba tesszük a porcukrot, az őrölt mandulát, a szobahőmérsékletű vajat és a tönköly teljes kiőrlésű lisztet. Kézzel mindent összekeverünk és gyönyörűen tömör tésztát készítünk, amit ételfóliába csomagolva hűtőben pihentetjük kb 30 percig.
Amíg a tészta a hűtőben van, krémet készítünk. A cukrot egy közepes lábasba tesszük, és lassan elkezdjük melegíteni. Lassan keverjük össze vele, és várjuk meg, amíg az összes cukor felolvad és karamell lesz belőle. Csökkentse kissé a hőmérsékletet, és lassan öntse hozzá az előmelegített tejszínt. Alaposan keverjük össze, hogy a krém összeálljon a karamellel. Végül adjunk hozzá egy teáskanál sót a karamellhez. Keverjük össze, és hagyjuk kihűlni a sózott karamellt.
Folytassa a tésztát kerekeken. Kb. 5 mm vastag palacsintává sodorjuk, amiből kerekeket vágunk ki, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.
A tészta nagyon zsíros, ezért nem nagyon kell liszttel megszórni. De gyorsan kell dolgozniuk, mielőtt sokat engednének. A kerekek ideálisak a fémlemezre spatulával vagy evőeszközkéssel történő áthelyezéshez.
2 A kerekeket tartsa kellő távolságban egymástól. A teljes lapot 170 C-ra előmelegített sütőbe tesszük és ott kb 15-20 percig sütjük a kerekeket. Amíg aranyszínűvé nem válnak.
A megsült kerekeket hagyjuk kihűlni.
Végül befejezzük a krémet. A puha vajat tegyük egy konyhai habverőbe, és hagyjuk habosítani néhány percig, amíg megpuhul és megsokszorozza a térfogatát. Ezután csökkentse a sebességet, és lassan keverje a hideg sós karamell (szobahőmérsékletű) vajhoz. A kész krémet tedd egy díszes hegyű zacskóba, vagy egyszerűen vághatod a zacskót. A krémet egy kis időre a hűtőbe tehetjük, csak arra figyeljünk, hogy ne keményedjen meg nagyon.
Krémmel ragasszuk fel a kerekeket, és ideális esetben tegyük be a hűtőbe – nyugodtan másnapig. Csokoládéban jobbak lesznek.
3 A csokoládét víz fürdő felett felolvasztjuk, és összekeverjük a Green Jalapeno chilli porral. Az áztató csokoládé ideális testhőmérsékleten való tároláshoz. Ennek eredményeként egy szép csokoládéréteg marad a kerekeken. A megkeményedett kerekek egyik oldalát beáztatjuk, és egy szelet mandula- vagy chilli pehellyel Green Jalapeno-val díszítjük. Hagyjuk megszilárdulni, és karácsonyig hidegben tároljuk. Legalább egy hétig pihentetnem kell a kerekeket
- Használt chili
- 1 nagy kanál Green Jalapeno por
- Tészta
- 100 g porcukor
- 200 g őrölt mandula
- 200 g vaj
- 300 g tönköly teljes kiőrlésű liszt
- Krém
- 120 g cukor
- 200 ml 33% tejföl
- 150 g vaj
- púpozott teáskanál sót
- Csokoládé
- 200 g 70% csokoládé
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 45 min
- Főzés ideje 20 min