
Módszer
1 A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olajjal a csirkecombokat. 200°C-on 30-35 percig sütjük.
2 Közben elkészítjük a mártást. A mártás elkészítéséhez adjon hozzá 1 csésze vizet, szójaszószt, habanero paprikát és mangót a turmixgépbe. Sima állagúra keverjük. Tegyük egy kis serpenyőbe közepes lángon, és forraljuk fel. Adjunk hozzá gyömbért, fokhagymát és mézet. Csökkentse közepes hőmérsékletre. Adjunk hozzá kevert kukoricakeményítőt 1/4 csésze vízzel, és keverjük sűrűre. Hagyjuk 10-15 percig főni.
3 Grillezze meg a csirkéket további 5 percig, amíg ropogós nem lesz. Ezután vegyük ki a sütőből és kenjük be mártással. Tedd a sütőbe további 3-5 percre, amíg ragacsosnak és ízletesnek nem tűnnek.
- Használt chilli
- 1-2 db Habanero egész
- Összetevők
- 800 g csirkecomb
- 2 kanál olivaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 pohár szeletelt mangó
- 1 pohár víz
- 1/4 pohár szója szósz
- 1/2 kanál őrölt gyömbér
- 1/4 teakanál fokhagyma
- 1 kanál méz
- 2 kanál kukoricakeményítő
- 1/4 kanál víz
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 5 min
- Főzés ideje 45 min