Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Marhapofa vörösborban burgonyapürével

Marhapofa vörösborban burgonyapürével

Módszer

1 Egy serpenyőben, közepes lángon hagyjuk lassan ropogósra sülni a szalonnát. Ha kész a szalonna, tegyük egy tálba, emeljük fel a lángot, amennyire csak lehet, és jól melegítsük fel a serpenyőt. Tegye a megtisztított és membránmentes arcokat a forró serpenyőre. Hagyja, hogy mindkét oldalon húzzanak. Miután az orcák megsültek, öntsünk olívaolajat a serpenyőbe, és pirítsuk meg a kockára vágott sárgarépát, petrezselymet és zellert. Amint a zöldségek elkezdenek aranybarnulni, hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát és a nagyobb darab fokhagymát. Az egészet újra megpirítjuk, hogy a medvehagyma aranyszínű legyen. De vigyázz, nehogy megégjen semmi, különben keserű lesz a szósz. Ha kész a zöldségalap, adjunk hozzá 1 teáskanál Scorpion Moruga chilli mash és paradicsompürét. Keverjük össze, és lassú tűzön keverjük körülbelül egy percig.
2 A chilli és a püré piritása után növelje a lángteljesítményt és adjon hozzá minőségi vörösbort. Forraljuk fel a bort, hogy az összes alkohol elpárologjon. A zöldségalap szépen besűrűsödik. A pofákat visszatesszük az így elkészített alapra, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sült szalonnát, a fűszernövényeket, és mindent leöntünk húslével. Enyhén keverjük össze, és fedő alatt pároljuk körülbelül 2-3 órán át. Ez a hús minőségétől függ. Időnként keverjük össze a hússal és a szósszal, és teszteljük, hogy a hús készen áll-e, vagy adjunk hozzá egy kis húslevest. A főzés végén burgonyapürét készítünk, és egy serpenyőben vajjal kisütjük a gombát. Ha kész a marha pofák, a fűszergolyókkal és gallyakkal együtt kivesszük a zöldségalapból. Tedd az összes zöldségalapot egy finom szűrőedénybe és szitáljuk. A kész mártást egy ideig forraljuk, és szükség szerint sózzuk. Tálaláskor sült gombával, kakukkfűvel díszítjük és vörösborral tálaljuk.
  • Használt chili
  • chilli mash Scorpion Moruga
  • Főétel
  • 250 g szalonna
  • 3 marhapofa fiatal bikából
  • 40 ml oliva olaj
  • sárgarépa
  • petrezselyem
  • kis zeller
  • medvehagyma
  • gerezd fokhagyma
  • paradicsom püré
  • minőségi vörösbor (Pinot Noir/Ruland kék)
  • só, bors
  • egész bors
  • új fűszer
  • babérlevél
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • marhahúsleves
  • Melléklet
  • krumplipüré
  • Dekoráció
  • kis gomba vajban aranysárgára pirítva
  • friss kakukkfű
  • Adagok száma 6
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 180 min

Video

Koupíte u nás

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz