
Módszer
1 Egy serpenyőben, közepes lángon hagyjuk lassan ropogósra sülni a szalonnát. Ha kész a szalonna, tegyük egy tálba, emeljük fel a lángot, amennyire csak lehet, és jól melegítsük fel a serpenyőt.
Tegye a megtisztított és membránmentes arcokat a forró serpenyőre. Hagyja, hogy mindkét oldalon húzzanak.
Miután az orcák megsültek, öntsünk olívaolajat a serpenyőbe, és pirítsuk meg a kockára vágott sárgarépát, petrezselymet és zellert.
Amint a zöldségek elkezdenek aranybarnulni, hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát és a nagyobb darab fokhagymát. Az egészet újra megpirítjuk, hogy a medvehagyma aranyszínű legyen. De vigyázz, nehogy megégjen semmi, különben keserű lesz a szósz.
Ha kész a zöldségalap, adjunk hozzá 1 teáskanál Scorpion Moruga chilli mash és paradicsompürét. Keverjük össze, és lassú tűzön keverjük körülbelül egy percig.
2 A chilli és a püré piritása után növelje a lángteljesítményt és adjon hozzá minőségi vörösbort. Forraljuk fel a bort, hogy az összes alkohol elpárologjon. A zöldségalap szépen besűrűsödik.
A pofákat visszatesszük az így elkészített alapra, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sült szalonnát, a fűszernövényeket, és mindent leöntünk húslével. Enyhén keverjük össze, és fedő alatt pároljuk körülbelül 2-3 órán át. Ez a hús minőségétől függ.
Időnként keverjük össze a hússal és a szósszal, és teszteljük, hogy a hús készen áll-e, vagy adjunk hozzá egy kis húslevest.
A főzés végén burgonyapürét készítünk, és egy serpenyőben vajjal kisütjük a gombát.
Ha kész a marha pofák, a fűszergolyókkal és gallyakkal együtt kivesszük a zöldségalapból.
Tedd az összes zöldségalapot egy finom szűrőedénybe és szitáljuk. A kész mártást egy ideig forraljuk, és szükség szerint sózzuk.
Tálaláskor sült gombával, kakukkfűvel díszítjük és vörösborral tálaljuk.
- Használt chili
- chilli mash Scorpion Moruga
- Főétel
- 250 g szalonna
- 3 marhapofa fiatal bikából
- 40 ml oliva olaj
- sárgarépa
- petrezselyem
- kis zeller
- medvehagyma
- gerezd fokhagyma
- paradicsom püré
- minőségi vörösbor (Pinot Noir/Ruland kék)
- só, bors
- egész bors
- új fűszer
- babérlevél
- rozmaring
- kakukkfű
- marhahúsleves
- Melléklet
- krumplipüré
- Dekoráció
- kis gomba vajban aranysárgára pirítva
- friss kakukkfű
- Adagok száma 6
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 180 min