
Módszer
1 Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk a durvára reszelt sárgarépát és zellert. Amikor a zöldségek aranyra barnulni kezdenek, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma aranybarna, adjunk hozzá szeletelt fokhagymát és paradicsompürét. Mindent röviden megpirítunk, és hozzáadjuk a darált húst. A húst pirítsuk meg élénken, majd adjuk hozzá a rozmaringot, a babérlevelet, a friss fűszereket és 1-2 evőkanál Scotch Bonnet szószt. Keverjük össze, végül adjuk hozzá a fagyasztott borsót, a sót és a marhahúslevest. A ragut a fedő alatt pároljuk, időnként megkeverve körülbelül 1 órán keresztül, vagy amíg a hús készen áll.
2 Amíg a ragu fojtogat, elkészítheti a burgonyapürét.
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha kész a burgonya, töltsük fel együtt, és a főttet szitán átszitáljuk.
3 Adjunk hozzá meleg tejet és vajat a burgonyához. Habverővel alaposan keverjük össze egy gyönyörűen krémes krumplipürével.
4 Tegye a kész ragut egy tepsibe (kb. 25 cm átmérőjű), és kenje rá a krumplipürét. 240 ° C -ra előmelegített sütőben, grill funkcióval 15 percig sütjük.
- Használt chilli
- 1 - 2 kanál Chilli Scotch Bonnet szósz
- Összetevők
- 5 kanál olivaolaj
- 4 nagyobb sárgarépát
- 200 g zeller
- 4 hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 140 g paradicsom püré
- 500 g darált marhahús
- ág rozmaring
- 3 babérlevél
- 5 golyó friss fűszerek
- 10 golyó fekete bors
- 200 g fagyott borsó
- 0,7 marhahúsleves
- só
- 1 kg krumpli
- 2 teakanál só
- 100 ml teljeszsír tej
- 50 g vaj
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 80 min