
Módszer
1 Először megtisztítjuk a csirkét, és egy tepsibe tesszük. A csirkét mindkét oldalát megkenjük chilis zöld Habanero péppel, és felöntjük kevés vízzel. Összehajtjuk és 200°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután további 5 percig sütjük. Sütés után a húst villával kis darabokra szaggatjuk, és a tepsiben maradt levével összekeverjük.
2 Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a lilahagymát. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és egy ideig megdinszteljük. Ezután adjuk hozzá a füstölt paprikát, őrölt köményt, oregánót, Habanero chili pehelyt, sózzuk, és öntsük fel csirkehúslevessel. Az egészet alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
3 Zárja le a fedelet, és főzze 20 percig.
Főzés után hozzáadjuk a kukoricát, a vörösbabot, a felaprított csirkemellet, és lefedve további 15 percig főzzük.
4 Tejföllel, szeletelt avokádóval, lime-mal, apróra vágott korianderrel és tortilla chipsekkel tálaljuk.
- Használt chilli
- 70 ml Green Habanero szósz
- 2 kanál Habanero pehely
- Összetevők
- 500 g csirke hús
- 50 ml víz
- 4 kanál olivaolaj
- 1 db nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kanál füstölt pirospaprika
- 1 kanál őrölt kömény
- 1 kanál oregánó
- 500 ml tyúkhúsleves
- 800 g szeletelt paradicsom
- 280 g kukorica
- 480 g vörös bab
- A tálaláshoz
- 1 db tejföl
- 1 csipet koriander
- 1 db avokádó
- 1 db limet
- 1 marék tortilla chips
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 70 min