Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Mexikói leves reszelt csirkehússal

Mexikói leves reszelt csirkehússal

Módszer

1 Először megtisztítjuk a csirkét, és egy tepsibe tesszük. A csirkét mindkét oldalát megkenjük chilis zöld Habanero péppel, és felöntjük kevés vízzel. Összehajtjuk és 200°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután további 5 percig sütjük. Sütés után a húst villával kis darabokra szaggatjuk, és a tepsiben maradt levével összekeverjük.
2 Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a lilahagymát. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és egy ideig megdinszteljük. Ezután adjuk hozzá a füstölt paprikát, őrölt köményt, oregánót, Habanero chili pehelyt, sózzuk, és öntsük fel csirkehúslevessel. Az egészet alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
3 Zárja le a fedelet, és főzze 20 percig. Főzés után hozzáadjuk a kukoricát, a vörösbabot, a felaprított csirkemellet, és lefedve további 15 percig főzzük.
4 Tejföllel, szeletelt avokádóval, lime-mal, apróra vágott korianderrel és tortilla chipsekkel tálaljuk.
  • Használt chilli
  • 70 ml Green Habanero szósz
  • 2 kanál Habanero pehely
  • Összetevők
  • 500 g csirke hús
  • 50 ml víz
  • 4 kanál olivaolaj
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál füstölt pirospaprika
  • 1 kanál őrölt kömény
  • 1 kanál oregánó
  • 500 ml tyúkhúsleves
  • 800 g szeletelt paradicsom
  • 280 g kukorica
  • 480 g vörös bab
  • A tálaláshoz
  • 1 db tejföl
  • 1 csipet koriander
  • 1 db avokádó
  • 1 db limet
  • 1 marék tortilla chips
  • Adagok száma 2
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 70 min

Videorecept

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz