
Módszer
1 Az összes paprika magját eltávolítjuk. A szárított paprikát lassú tűzön enyhén pároljuk, amíg el nem kezdenek sötétedni; majd levesszük a tűzről. Tegye a szárított chilit, a paradicsomot és a vizet egy közepes lábasba. Forraljuk fel, mérsékeljük a lángot, és addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen megpuhul. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2 Öntsük bele a turmixgépbe a szárított paprikát, paradicsomot és a vizet. Adjuk hozzá a hagymát, a serrano borsot és a fokhagymát, és keverjük simára.
3 Öntöttvas edényben vagy magas serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat. A tésztát kevergetve aranysárgára sütjük. Adjuk hozzá a chilis-paradicsompürét és óvatosan keverjük össze. Adjunk hozzá csirkelevest és egy kevés friss koriandert. Ízlés szerint sózzuk, fedővel lefedjük, felforraljuk, majd lassú tűzön 20-25 percig főzzük a levest, amíg a tészta megfő és a leves kissé besűrűsödik.
4 A levest friss korianderrel megszórt tálkákban tálaljuk.
- Használt chilli
- 1 db ancho egész szárított
- 1 db guajillo egész szárított
- 1 ks de arbol egész szárított
- Összetevők
- 3 db paradicsom
- 940 ml víz
- 1/2 db hagyma
- 1 db serrano chilli mag nélkül
- 1 db gerezd fokhagyma
- 2 kanál oliva olaj
- 230 g tészta
- 940 ml tyúkhúsleves
- friss koriander
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 7 min
- Főzés ideje 30 min