Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Mole mártás

Mole mártás

Módszer

1 A szárított paprikákról eltávolítjuk a szárat, és kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben kisütjük. Ezután tedd egy edénybe, és öntsd fel forrásban lévő vízzel. Zárja le az edényt például élelmiszerfóliával, és hagyja kb. 30 percig pihenni. A paprika megduzzad és megnő a térfogata
2 A vízbe rakott paprikák közé csirkét készítünk zöldségekkel. A felszeletelt csirkemelleket egy tepsibe tesszük, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük olívaolajjal. Keverjük össze és zárjuk le fedővel. Előmelegített sütőben 220°C-on, 50 percig sütjük.
3 Ezután forró serpenyőben egy szegfűszeget pirítunk egy percig új fűszerekkel. Ezután adjuk hozzá a fahéjat és a köményt. Együtt sütjük még egy percig. Az összes fűszert mozsárba tesszük, és finom porrá törjük.
4 Az áztatott chilipaprikát tedd turmixgépbe, és keverd sima masszává. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet a paprikából.
5 Ha a hús és a zöldségek megsültek, tegyük át a zöldségeket és a levet egy turmixgépbe, és keverjük sima masszává, mint a paprikát. Tépje fel a csirkét a rostokra.
  • Használt chilli
  • 30 g Pasilla egész
  • 30 g Mulato egész
  • 30 g Ancho egész
  • Összetevők
  • 1,5 l forró víz
  • 700 g csirkemell
  • 1 db sárga paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 3 db gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kanál szegfűszeg
  • 1 kanál új fűszer
  • 1 kanál fahéj
  • 1 kanál őrölt kömény
  • 5 kanál olivaolaj
  • 120 g mazsola
  • 20 g szezámmag
  • 40 g 70% keserű csokoládé
  • 1 mérőedény rizs
  • 1 marék koriander
  • 1 db avokádó
  • 1 db limet
  • 1 marék főtt vörös bab
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 80 min
  • Főzés ideje 80 min

Videorecept

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz