
Módszer
1 A szárított paprikákról eltávolítjuk a szárat, és kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben kisütjük. Ezután tedd egy edénybe, és öntsd fel forrásban lévő vízzel. Zárja le az edényt például élelmiszerfóliával, és hagyja kb. 30 percig pihenni. A paprika megduzzad és megnő a térfogata
2 A vízbe rakott paprikák közé csirkét készítünk zöldségekkel. A felszeletelt csirkemelleket egy tepsibe tesszük, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük olívaolajjal. Keverjük össze és zárjuk le fedővel. Előmelegített sütőben 220°C-on, 50 percig sütjük.
3 Ezután forró serpenyőben egy szegfűszeget pirítunk egy percig új fűszerekkel. Ezután adjuk hozzá a fahéjat és a köményt. Együtt sütjük még egy percig. Az összes fűszert mozsárba tesszük, és finom porrá törjük.
4 Az áztatott chilipaprikát tedd turmixgépbe, és keverd sima masszává. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet a paprikából.
5 Ha a hús és a zöldségek megsültek, tegyük át a zöldségeket és a levet egy turmixgépbe, és keverjük sima masszává, mint a paprikát. Tépje fel a csirkét a rostokra.
- Használt chilli
- 30 g Pasilla egész
- 30 g Mulato egész
- 30 g Ancho egész
- Összetevők
- 1,5 l forró víz
- 700 g csirkemell
- 1 db sárga paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 3 db gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kanál szegfűszeg
- 1 kanál új fűszer
- 1 kanál fahéj
- 1 kanál őrölt kömény
- 5 kanál olivaolaj
- 120 g mazsola
- 20 g szezámmag
- 40 g 70% keserű csokoládé
- 1 mérőedény rizs
- 1 marék koriander
- 1 db avokádó
- 1 db limet
- 1 marék főtt vörös bab
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 80 min
- Főzés ideje 80 min