Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

Mulato chilli pehely 30 g

Mulato chilli pehely 30 g

A Mulato pehely paprikával csodákat csinálhat a konyhában. Ezek a Poblano fajta sötétlila vagy fekete túlérett paprikák. Telt, érett és édes ízük, csokoládé, édesgyökér, cseresznye és kávé árnyalatával kiválóan megértik a sós és édes ételekkel. Ezenkívül gyönyörű sötét színt és enyhébb forróságot kölcsönöz nekik, ami még a teljes chilli kezdőket sem lepi meg az asztalnál

Összetevők Mulato chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 1
SHU mértékegység 2 500
Származás Mexikó
Ár a 1 db értékben: 1 390 Ft
Elfogyott Szállítjuk Aug 19.06.2023 A kereskedő elérhetősége
 
Leírás

Mulato chilli pehely 30 g

Sötét chilli melyet kedvelni fogja 

A Mulato a Capsicum annuum fajta szárított Poblano paprikája (egynyári paprika), amely a mexikói Pueblo városból származik. A történelem egyik legfontosabb spanyol gyarmati helyszíne volt, és fontos szerepet játszott a mexikói hagyományos ételek kialakításában. Ezért a Mulato paprika, Ancho és Pasilla mellett, a mexikói konyha úgynevezett "Szent háromságához" tartozik, és gyakran használják őket.

Körülbelül 5 cm hosszúak, laposak és ráncosak. Sötét színük jellemzi őket, amelyet aztán az ételben is megszerez. Forrósága 2500-3000 SHU körül mozog, ami egy dolgot jelent - biztosan nem kell aggódnia, hogy bármilyen ételben felhasználja őket.

Paprika, amelyre érdemes várni

A Mulato nagyon hasonló az Ancho paprikához, amely szintén a Poblano paprika szárított változata. Tehát mi a különbség közöttük? Attól függ, hogy az érés melyik szakaszában szárad ki a sötétzöld Poblano paprika és mikor van felszedve. Az Ancho-n azokat használjuk, amelyek kissé vörösesre érlelődik. Miután a Poblano majdnem túlérett, sötétbarna színűvé válik, és Mulato-paprikán szárítás céljából betakarítják. A hosszabb érlelési periódusnak köszönhetően teljesebb, összetettebb és érettebb ízt kapnak, mint az Ancho. Ők is melegebbek. A chilli paprika esetében minél érettebbek, annál nagyobb a melegségük.

A Mulato paprika igazán enyhe csípős és édes ízű, csokoládé, édesgyökér, cseresznye és kávé árnyalatú. Ízlésedben egy kis szilva is található (mint az Ancho paprikánál). Valószínűleg el tudja képzelni, milyen csodákat tehet vele a konyhában. Sötétbarna színt és robusztus ízt adnak az ételnek, amely hasonlíthat a sötét sörre, különösen a párolt húsételeknél.

Mulato a konyhában

A Mulato-t leggyakrabban a mexikói ételek, pl. a "mole" szósz tartalmazzák. Ez a barna csokoládé-fűszeres szósz ideális mind a fehér, vagy a sötét húshoz, és jellegzetes színét a Mulato paprikának köszönheti.

Kiváló enchiladákhoz, szószokhoz, levesekhez, pörköltekhez vagy rizses csirkéhez. Csokoládé-gyümölcs édes ízének és enyhe forróságának köszönhetően ideálisak édes csokoládé desszertekhez, fagylalt ízesítéséhez, és kiváló ízűek friss gyümölcsökkel, például málnával vagy vörös naranccsal kombinálva.

A jobb íz elérése érdekében célszerű a Mulato paprikát rövid ideig egy fűtött serpenyőben kb. 10-20 másodpercig kell sütni, mielőtt felhasználná őket. Rehidratálhatja őket, csak öntsön forró vizet és várjon 10 percet. Ne hagyja azonban, hogy tovább ázzanak, megkeseríthetik.

Javasoljuk, hogy tartsa meg az infúzióból a maradék folyadékot, mert az elnyeli a finomabb aromás paprika remek ízét. Ezután felhasználhatja a folyadékot húsok, levesek vagy szószok öntéséhez.

Ha igazi mexikói finomságot szeretnél előidézni a Mulato paprikából, javasoljuk, hogy rehidratálja őket, távolítsa el a magokat, és töltse meg fűszerezett zsemlemorzsa, sajt és garnélarák keverékével. Ezután egy serpenyőben megpirítjuk a töltött Mulato paprikát, és ízlés szerint tálalhatjuk a mártással.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz