Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

Naga Bhut Jolokia chilli pehely 10 g

Naga Bhut Jolokia chilli pehely 10 g

A Naga Bhut Jolokia chilli pehely paprika más néven Bhut Jolokia ismertebb nevén Ghost chilli. Az első íz amit érzel az intenzív édes chilli íz, a hő csak ezután jön, fokozódik. A csípős érzés másodpercek múlva érződik és akkor jön az izzadás a könnyes szem a csuklás és a légszomj. Friss gyümölcsíze zöld almára és sárgabarackra hasonlít, ezért ideális esetben édes vagy gyümölcsös ételekhez alkalmas.

Összetevők Naga Bhut Jolokia chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 5
SHU mértékegység 1 000 000
Származás India
Ár a 1 db értékben: 1 490 Ft
Ajándék
Raktáron Szállítjuk Aug 31.05.2023
Leírás

Naga Bhut Jolokia chilli pehely 10 g

Az első paprika a világon, amely átlépte az 1 millió SHU-határt

Hegyes csillag a chilli paprikák között! Ez a paprika eléri az a Scoville skála 1 milliomodik értékét, pontosabban 1.041.427 SHU-t. Ez volt az első, amely meghaladta az 1 millió SHU-t, ami óriási felfordulást okozott a chilli világban. A világcsúcsot csak 4 évig tudta tartani 2007-től 2011-ig. Öt évvel később Habanero pirospaprikával keresztezték Dél-Karolinában, és így megszületett a világ legerősebb paprika jelenlegi hivatalos világ bajnoka = Carolina Reaper egyszer akkora csípősséggel rendelkezik, mint maga a Bhut Jolokia. Hogy a chilli világban minden pillanatban új paprika típus érkezik, bizonyítja az is, hogy 2016 óta a Bhut Jolokia paprika már nincs a TOP 10 sem.

De ne becsüld alá a Jolokia paprikát a története miatt. Intenzív és extra hosszan tartó erős íze sok chilli profi fejét forralja fel.

Faját tekintve a Capsicum chinense (kínai paprika) és a Capsicum frutescens (cserjés paprika) hibridje. Bangladesből származik, és jelenleg főleg az indiai régiókban termesztik.

Indiai segédmunkás az egészségügyi ellátásban és a vadak harccal

Naga Jolokia vagy Ghost chilli néven is ismerheti. A "szellem" név az indiai mitológiával kapcsolatban, amely úgy véli, hogy az ember a halál után szellemmé válik. Annak érdekében, hogy ez a szellem ne váljon démonná, az indiánok chilli paprikát használtak rituáléik során. Sok éven próbálták megtalálni a legerősebbet, amely a legnagyobb védelmet nyújthat a démonok ellen. És a Bhut Jolokia megbízhatóan töltötte be ezt a szerepet.

Amellett, hogy sok rendes és hagyományos ételt ízesít, Indiában eredeti tulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan használják. Az orvostudományban homeopátiás gyógyszerként használják többféle betegségre, különösen a gyomor betegségére. Az indiai emberek számára télen és nyáron hős. A hideg évszakban melegítő hatásai miatt fogyasztják, míg trópusi melegben elősegíti az izzadság képződését, amely hatékonyan hűti és csökkenti a test hőmérsékletét.

India északkeleti régiókban Bhut Jolokia segít az őslakosoknak elűzni a vad elefántokat. Hozzáadják a füstöllőkhöz, vagy befestik vele védőkerítéseket. Általában ezt a paprikát füstgránátokban vagy hatékony paprikaszórókban is használják.

Bhut Jolokia a konyhában

Ha meg meri vállalni ezt az intenzíven csípős dolgot, akkor az első pillanatokban friss gyümölcsös ízt fog érezni, amely zöld almára és sárgabarackra emlékeztet. 

A Bhut Jolokia paprika hosszan tartó meleg szikrát ad a különféle szószokhoz, curry ételekhez, pizzához vagy csirkéhez. Jól illik az erjesztett zöldségekhez, ezért amikor legközelebb uborkát vagy káposztát szed, ne felejtsen el egy csipetnyi chilli paprikát adni hozzá.

Javasoljuk, hogy a Jolokia chilli paprikát rövid ideig megsütjük és áztatjuk, az egyedüli használata előtt. Egy fűtött serpenyőben egyszerűen melegítse az egész paprikát kb 20 másodpercig, aztán öntsön rá vizet, tegye félre és várjon 30 percet. A Bhut Jolokia rehidratált chilli paprika könnyen összetörhető vagy szeletelhető, és salsa vagy más éles szószok alapjaként használható.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz