Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

New Mexican (Anaheim) chilli egészben szárítva 30 g

New Mexican (Anaheim) chilli egészben szárítva 30 g

A New Mexican vagy Anaheim chilli paprika tisztességes buzgalmával szinte az egész család számára is alkalmas. Szárítással a paprikák tipikus édes, enyhén füstös ízt kapnak, és minden ételhez gazdag vörös-barna színt adnak. Nagyobb méretüknek köszönhetően az egész szárított Tex-Mex paprika is rehidratálás után ideális sütéshez vagy hús-, zöldség- vagy sajt keverékkel való töltéshez.

Összetevők New Mexican chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 10 000
Származás Mexikó
Ár a 1 db értékben: 890 Ft
 
Leírás

New Mexican (Anaheim) chilli egészben szárítva 30 g

 

Klasszikus paprika enyhe forrósággal

Amikor a "családi" paprikára számítunk, akkor mindenképpen Anaheimre gondolunk. Tisztességes forrósága a család minden tagjának megfelel, az édesség pedig új ízt és csipetnyi élességet kölcsönöz az ételnek, amelyet mindenki az asztalnál élvezni fogja. A paprikák körülbelül 15 cm nagyságúak, a forróság pedig 500-2500 SHU.

Az Anaheimi paprika az Új-Mexikóból származó fajták csoportjába tartozik, ahonnan a mellékneveket is megszerezték. Ezeknek a fajtáknak a chillije általában egy picit meleg, és nagyon közel áll a klasszikus zöld, piros vagy fehér paprikához (például a Poblano paprika is ide tartozik).

Ezek a fajták picit érett zöld paprikákat és teljesen érett vörös paprikákat is használnak a konyhában. Ezeket szárításra szánják. A szárításnak köszönhetően megszerzik jellegzetes édes, enyhén füstös ízüket, és gazdag vörös-barna színt kölcsönöznek az ételeknek.

Egy gazda és egy chillis szerető története

Néha Mexikóból származnak, a nevüket Kaliforniában, Anaheim környékéről kapták, ahol magjaikat 1900 körül Emilio Ortega, gazda, felfedező és a chilli szerelmese hozta. A mai napig széles körben termesztik őket itt. Ezért nevezik őket néha kaliforniai chillinek vagy Magdalenának.

Érdekességként hozzátesszük, hogy leggyakrabban konzervdobozba töltve talál zöld színű Anaheim chilli paprikát. Ortega, aki saját chilli feldolgozó cégét alapította, felfedezte ezt a tartósítási módszert a zöldpaprikában. Ma azonos nevű cége, az Ortega az egyik legnagyobb mexikói élelmiszer-termelő.

Anaheim a konyhában

Imádni fogja őket pörköltekben, levesekben és szószokban, zöldséges ételekben és hagyományos mexikói ételekben, például tammalban vagy enchiladában. Ízüket tökéletesen kiegészítik érett sajtok, sertéshús, baromfi, kukorica, paradicsom, fekete bab vagy kömény és koriander. És ha nem ad egy lövést chilli nélkül, akkor könnyen használhatja ezeket a paprikákat reggelire. Finomak, ha tojással kombinálják, vagy reggeliző burritoban, amelyek népszerű mexikói tortillák, amelyeket reggelinél fogyasztanak. Kolbásszal, sajttal, tojással, babgal, salsa-val és zöldségekkel vannak töltve.

A jobb íz elérése érdekében tanácsos az Anaheim chilli paprikát rövid ideig egy fűtött serpenyőben kb. 10-20 másodpercig sütni, mielőtt használná őket. Azt is hidratálhatja, hogy 20 percig forró vízben áztatja.

Kiváló csemege a töltött anaheimi paprika. Csak annyit kell tennie, hogy rehidratálja őket, eltávolítja a magokat és megtölti őket hús és sajt keverékével. Az így töltött anaheimi paprikát zsemlemorzsába vagy tésztába tekerjük, és egy serpenyőben megsütjük. Tálaljuk meleg paradicsom vagy chilli mártással.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz