
Módszer
1 Távolítsa el a bőrt a disznó hasáról, és még a nyakával is vágjon mindent kb. 3x3 cm-es kockákra, amelyeket a legjobban öntöttvas edénybe lehet tenni. Adjunk hozzá kockákra vágott hagymát, sót, borsot, egész Birds Eye chili paprikát, sertészsírt és mindent borítsunk le fehérborral. Keverjük össze és fedjük le fedővel.
2 220 ° C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 percig sütjük. Ezután csökkentse a hőmérsékletet 170 ° C-ra, és süsse 4-5 órán át, amíg a hús el nem bomlik. A pörkölés vége előtt vegye le a fedelet, és hagyja, hogy a hús kissé megsüljön, hogy aranyszínűvé váljon. Főzés közben gyakran keverje a húst, és ellenőrizze, hogy a falon nem ég-e hagyma.
Pörkölés közben a disznó hasból zsírt sütnek, ami elősegíti a hús megőrzését.
3 Ezután két villával szaggassa szét a kész húst (ez nagyon egyszerű lesz). Kóstolja meg, ha szükséges, sózza és borsozza.
Tegye a húst még forrón egy nagy és tiszta edénybe. Töltsük meg, amennyire csak lehetséges, majd öntsük a megsült zsírra. Zárja le a fedelet, és hagyja kihűlni. A hús melegének köszönhetően az üveg visszahúzza magát.
4 Tálaláskor szárazra sütjük a kenyeret, és házi rillettet helyezünk rá. Díszítsük meggyparadicsommal és ecetes hagymával tálaljuk.
- Használt chili
- 10 g Birds eye egész szárított
- Összetevők
- 0,5 kg disznóhús
- 0,8 kg disznónyak
- só, bors
- 2 hagyma
- 100 g disznózsír
- 300 ml fehér száraz bor
- kenyér
- cherry paradicsom
- pácolt hagyma
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 20 min