Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Finomságok

Mindig van idő valami pokoli finomságra. Válasszon a finom chilis finomságok kínálatból. Akár édes, sós, akár folyékony forró finomságokra fogad. A Delicatessen nem hiányozhat az étkezések között semmilyen megfelelő bulin vagy ünnepségen, de eredeti ajándékként is szolgál a chili szerelmeseinek.

Pácolt Green Jalapeño chilli paprika, szeletelt 330 g

Akció 1 + 1 ingyen
Pácolt Green Jalapeño chilli paprika, szeletelt 330 g

A ropogós pácolt szeletelt Jalapeño paprika sós lében borecettel kiválóan alkalmas bármilyen ételhez – a hamburgerektől és pizzáktól, hús- és hüvelyes ételektől a pácolt sajtokig. Vagy egyszerűen elrághatod őket ülésre. A Jalapeño paprika enyhébb csípősségének köszönhetően a kevésbé kopott chilli-rajongók is gond nélkül élvezhetik ezt a finomságot.

Élesség
  • 2
SHU mértékegység 10 000
Származás Egyiptom
Ár a 1 db értékben: 1 490 Ft
Ajándék
Raktáron Szállítjuk Aug 27.03.2023
Leírás

Pácolt Green Jalapeño chilli paprika, szeletelt 330 g

Valaki számára a Jalapeño enyhébb, 8-10 000 SHU körüli forróságával az élesség csúcsa, mások számára csak gyenge start. De egy biztos, hogy a konyha az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt chilli fajta, ami itt biztosan nem fog elmaradni. És ez vonatkozik a ropogós pácolt zöld Jalapeño paprikákra is, amelyeket kerekekre szeleteltek. Ezért, ha nem azonnal elrágja őket egészben

Érdekes módon Mexikóban a Jalapeño kifejezést csak pácolt állapotban használják ezekre a paprikákra. A friss zöld paprikának "chile gordo"-nak hívják, ami zsírpaprikát, vagy a mexikói ünnep szerint "cuaresmenos"-t jelent, amely alatt egyesek negyven napig egyáltalán nem esznek húst.

A zöldek a Jalapeño éretlen paprika típusa. Az érett vörösökhöz képest kicsit fűszeresebbek lehetnek. A konyha széleskörű és univerzális felhasználású. Alkalmas mexikói konyhához, bármilyen hús-, zöldség- vagy hüvelyes ételhez, különféle szószokhoz vagy salákhoz. Kiválóan alkalmasak pizzához, hamburgerhez, szendvicshez vagy tojással kombinálva.

Tekintettel arra, hogy zöld Jalapeño sós lében pácolják borecettel, verhetetlen hozzávalói lesznek minden vízbe fulladt vagy ecetes sajtnak.

 

Kóstolja meg az azték császárok kedvenc szárított borsát


A jalapenót az első és legrégebbi termesztett növénynek tartották a nyugati féltekén, még az azték civilizáció előtt. Az aztékok nagy jelentőséget tulajdonítottak a paprikának. Általában a napon szárították a chilit, ami a Jalapeño esetében a vastag, húsos bőr miatt nem volt lehetséges. Ezért először elszívták, majd megszárították. Ennek köszönhetően jött létre a ma ismert Chipotle. Az így feldolgozott jalapeño az Azték Birodalomban nagyra becsült nyersanyaggá vált, és a császári szertartások ételeinek elkészítéséhez is használták. Hagyományosan mártást készítettek a császárnak és vendégeinek, amiben paradicsom, dió, tökmag, csokoládé és karamell is volt. Leginkább vadhússal, tenger gyümölcseivel és baromfihússal tálalták.

A Jalapeño-val nem fog hibázni egyetlen olyan ételben sem, amellyel egy látogatót, családot vagy teljesen kezdő chilit szeretne szórakoztatni.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz