Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Finomságok

Mindig van idő valami pokoli finomságra. Válasszon a finom chilis finomságok kínálatból. Akár édes, sós, akár folyékony forró finomságokra fogad. A Delicatessen nem hiányozhat az étkezések között semmilyen megfelelő bulin vagy ünnepségen, de eredeti ajándékként is szolgál a chili szerelmeseinek.

Pácolt piros Jalapeño chilli paprika 3 kg

Pácolt piros Jalapeño chilli paprika 3 kg

Ropogós, savanyított vörös Jalapeño paprikák sós lében és borecettel minden ételhez jól passzolhatnak - a hamburgertől és a pizzától kezdve a pácolt sajtokig. A nagy, 3 kg-os gasztro-csomagot mindenki értékelni fogja, akinek ez a fűszeres finomság soha nem lesz elég. A Jalapeño paprika enyhébb égetésének köszönhetően a kezdés chilisrajongók is gond nélkül élvezhetik ezt a finomságot.

 

Élesség
  • 2
SHU mértékegység 10 000
Származás Kína
Ár a 1 db értékben: 4 490 Ft
Ajándék
Raktáron Szállítjuk Aug 27.03.2023
Leírás

Pácolt piros Jalapeño chilli paprika 3 kg

 

Ezeket a világ leghíresebb chili paprikákat biztosan nem kell bemutatni. A Jalapeño fajták A Capsicum annuum (bokor paprika) a mexikói Veracruz államban fekvő Xalapa (néha Jalapa néven is ismert) városról kapta a nevét. De tudtad, hogy Mexikóban a Jalapeño kifejezés csak feltöltve utal ezekre a paprikákra? A friss zöld paprikákat "cuaresmenos" -nak (a mexikói katolikus nagyböjti ünnepnek vagy Cuaresmának megfelelően, amely 40 napig tart, és sokan lemondanak közben a húsfogyasztásról) vagy "chile gordo" -nak (fordítva kövér paprikának).

Ezeknek a paprikáknak számtalan különböző változata van, méretükben, ízükben és forróságban változó, a tipikus Jalapeño körülbelül 8-10 cm hosszú, átmérője 2,5 cm, hosszúkás harang alakú, tompa és kerek hegye van. A közös csípősség 8000-10 000 SHU körül van, a gyengébb fajoknál akár csak 2500 SHU is lehet. Mivel ez a paprika mindenhol megjelenik - a különféle mártásoktól a hamburgerekig vagy a pizzákig -, egyesek számára ez a chili legjobb tapasztalata, és "pokolian" csípősnek tartják. A többi éles paprikájához képest azonban nagyon sok mindent kell utolérnie.

Kóstolja meg az azték császárok kedvenc szárított csilit

A Jalapeñót az első és legrégebbi termesztett növénynek tekintették a nyugaton, még az azték civilizáció előtt. Az aztékok nagy jelentőséget tulajdonítottak a csili paprikának. Normális esetben a chilit a napon szárítják, de Jalapeño esetében ez vastag, húsos bőrük miatt nem volt lehetséges. Ezért először füstölni kezdték őket, és csak utána szárították meg őket. Ennek köszönhetően keletkezett az immár híres Chipotle változat. Az így feldolgozott Jalapeño az Azték Birodalomban nagyra becsült alapanyag lett, és császári szertartásokhoz készült ételek elkészítésére is használták. Hagyományosan mártást készítettek a császár és vendégei számára, amely paradicsomot, diót, tökmagot, csokoládét és karamellt is tartalmazott. Leginkább vadhússal, tenger gyümölcseivel és baromfival kezelték.

A Jalapeño-val nem fog hibázni egyetlen olyan ételben sem, ahol vendégeket, családtagokat vagy teljes chili kezdőket fog kezelni. A vörös szárított Jalapeño erős, ugyanakkor lágyabb meleget és gyönyörű színt kölcsönöz az ételeknek. Paprikás ízének köszönhetően gyakorlatilag minden ételhez alkalmas, amelyben általában klasszikus őrölt pirospaprikát használna. Fokozzák a darált hús, a salsa, a pörkölt, a steak, a tojás vagy a csirke ízét. Természetesen ideálisak olyan mexikói ételekhez, mint a tacos, burritók, tamalék, kukorica- vagy bab ételek és különféle szószok.

 

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz