
Módszer
1 Először készítse elő a pesto -t. Tegye a Habanero chili paprikát egy tálba, és öntsön rá egy kevés forró vizet. Hagyja a paprikát vízben áztatni körülbelül 5 percig.
A paprikát megduzzasztjuk, turmixgépbe tesszük, és hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és az olajban szárított paradicsomot. Hagyja, hogy a robot aprítson és keverjen össze mindent. A kész pesto -t egy időre hűtőbe tesszük.
2 A padlizsánt megmossuk és kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalán 3 percig sütjük a szeleteket. A kész padlizsánt sózzuk és borsozzuk.
A már felforrósított serpenyőben megsütjük a félbevágott vajdarabot.
3 A megsült vajas zsemle alját kenjük meg az elkészített pestoval, helyezzük a lilahagyma szeleteket, a mozzarella szeleteket, a sült padlizsánszeleteket, ismét a pesto, szezámmaggal megszórva, majd egy szelet mozzarellát, cseresznyeparadicsom szeleteket, salátát és a másik oldalát a zsemle.
Szúrja át nyárson, és már tálalhatja is.
- Használt chilli
- 1 Habanero egész szárított
- Pesto
- 190 g szárított paradicsom
- 1 marék bazsalikom
- Burger
- 6 vajas zsemle
- 1 nagy padlizsán
- cherry paradicsom
- 3 csomag 125 g mozzarella
- saláta
- 1 piros hagyma
- szezámmag
- Adagok száma 6
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 15 min