Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

Pasilla chilli egészben szárítva 30 g

Pasilla chilli egészben szárítva 30 g

Első pillantásra a szárított mexikói Pasilla paprika sötétzöld fekete színével rabul ejt, és miután megkóstolta, édes ízével lepi meg Önt, amelyben a mazsola, valamint a kakaó és a bogyós gyümölcsök dominálnak. A kellemes enyhe forróság, amely sós és édes ételekben egyaránt feltűnik, hozzájárul a konyhában történő sokoldalú használatukhoz is.

 

Összetevők Pasilla chilli paprikák 100 %
Élesség
  • 1
SHU mértékegység 2 500
Származás Mexikó
Ár a 1 db értékben: 1 390 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 31.05.2023
Leírás

Pasilla chilli egészben szárítva 30 g

 

Mazsola alakú és ízű paprika

Sötétzöld chilaca paprika szárításával keletkeznek. A "pasilla" szó a spanyol "pasa" szóból származik, amely "kis mazsolát" jelent. És bár ez a chilli minden, csak kicsi, megjelenésében és ízében közel áll a mazsolához. A szárított paprika sötétbarna-fekete színű és ráncos felülettel rendelkezik. A kakaó és a bogyós gyümölcsök mellett a mazsola édes ízében is felismerhető. Sötét színük miatt "Chile Negro" -nak vagy "Mexican Negro" -nak nevezik őket.

Extra hosszú és zöld-fekete

Nagyon enyhe és kellemes élesség 1000–2 500 SHU körül van, emiatt a mindennapi főzéshez és étkeztetéshez alkalmas paprika azok számára is, akiknek általában nincs szükségük chillis ételekre. Állítólag a mexikói Puebla régióból származik (hasonlóan a Poblano paprikához, amelyből szárítás után Ancho és Mulato paprika képződik).

A Capsicum annuum fajta (egy éves paprika) gyümölcseinek vékony, hosszúkás alakja hasonlít a bab- vagy borsó hüvelyre. Kb. 15-20 cm hosszúak, éréskor a színüket mélyzöldről zöld-feketére változtatják. Ez a szín szokatlan a mexikói paprikáknál, mivel legtöbbjük éretten vörös vagy barna.

Próbálja a Pasilla chilli paprikát minden mexikói ételekre

Mexikóban az Ancho és a Mulato paprikával együtt a helyi konyha úgynevezett "Szentháromságának" részei. Főleg "mole" szószban és enchiladákban, valamint más mexikói ételekben, például burritoban vagy quesadillákban találhatja meg őket. Ideálisan feltűnnek a tejszínes szószokban is (főleg a halaknál), apróra vágott, párolt marhahúsban vagy kukoricalevesben.

A pasilla paprika kulcsfontosságú szerepet játszik a mexikói "Taco Soup" különlegességben, sűrű levesben marhahússal, babbal, chillivel és kukoricával, amelyet cheddar sajttal megszórva és tejföllel töltenek fel. Tortilla chipset harapnak rá.

A pasilla paprika nagyszerű ízével fog meglepni, kacsahússal, édesköménnyel, gyümölccsel, fokhagymával, mézzel, bárányhússal, mexikói oregánóval vagy gombával és tenger gyümölcseivel kombinálva. Röviden: a kissé forró chilli kedvelői, magával ragadó ízzel a sós és édes ételekben, találnak kedvükre valót.

A rehidratált Pasilla paprikából (csak áztassa a szárított gyümölcsöket forró vízben, legfeljebb 15-20 percig), zúzás vagy keverés után ízletes és enyhén fűszeres alapot készít szószokhoz, salsa, pácokhoz vagy levesekhez. Érdekes módon a mexikói receptek szerint ezt a borsot a tálalás előtt végig őrölt levesekhez adják. A darált Pasilla paprikát is megkenheti hússal, amely készen áll a grillezésre, vagy grillezésre vagy pörkölésre.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz