
Módszer
1 Egy nagy serpenyőben megdinszteljük a hagymát fokhagymával, és megszórjuk apró kockákra vágott sárgarépával és répával. Egy darabig pirítjuk. Amikor a zöldségek illatozni kezdenek, hozzáadjuk a felszeletelt zellert, majd kis idő múlva bort adunk hozzá, és pároljuk. Hozzáadjuk a húst, fakanállal felaprítjuk, hogy ne legyen nagy csomóink. Ezután adjuk hozzá a feltépett 3 szál rozmaringot, ízlés szerint chili fűszereket, sót és a paradicsomot és a húslevest is. Fedjük le és pároljuk körülbelül 30 percig. Kóstoljuk, esetleg fűszerezzük.
2 Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben óvatosan megfőzzük. Ezután engedjük le a vizet, adjuk hozzá a puha vajat és hagyjuk feloldódni. Adjunk hozzá forró tejet, és alaposan keverjük össze. Végül keverjük hozzá a finomra reszelt sajt 3/4 részét.
3 Törölje meg olajjal a sütőedényt vagy edényeket, és ossza el a húskeveréket az aljára. Rétegezzük rá a kását, és szórjuk meg a többi sajttal. Töltsük fel a rozmaringtűket a tetejére. 180 fokos sütőbe tesszük. C és aranybarnára sütjük, körülbelül 30 percig.
- Használt chilli
- 1 lžíce S17 chilli por
- Összetevők
- 800 g darált marhahús
- 400 g zúzott paradicsom pléhben
- 150 ml marhahúsleves
- 100 ml fehér bor
- 6 db rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 levélnyél zeller szára
- 1 db hagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db répa
- 1 csipet só
- 1 csipet olaj
- 10 db krumpli
- 200 ml tej
- 50 g rozmaring
- 50 g parmazán
- Adagok száma 6
- Készítés ideje 60 min
- Főzés ideje 30 min