
Módszer
1 Egy serpenyőben felforrósítjuk a ghít, és enyhén megpirítjuk benne a finomra vágott vörös-hagymát. Amint a hagyma kezd színezni, hozzáadjuk a finomra vágott gombát és mindent megpirítunk. Sózzuk és borsozzuk a keveréket. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A pirított kenyeret kockákra vágjuk, felöntjük meleg tejjel, és hagyjuk beázni a pirítóst.
Majd összekeverjük, és a gombás keverékhez keverjük. Hozzáadjuk az aleppó chilli pehelyt és az apróra vágott petrezselymet. Mindent alaposan összekeverünk.
A pulykamellet nagy szeletekre vágjuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A sonkaszeleteket a hús tetejére tesszük, megkenjük a gombás keverékkel és feltekerjük. Zsinórral átkötjük, tepsibe tesszük, felöntjük vízzel, és 170 °C-on megsütjük. A tekercseket 70 °C-os belső hőmérsékleten vagy kb. 30-40 percig sütjük.
Amíg a tekercs sül, elkészítjük az áfonyaszószt.
Áztassa az áfonyát meleg vízben legalább 10 percig. Ezután csepegtessük le, tegyük egy serpenyőbe, és öntsük fel narancslével, vörösborral és adjuk hozzá a narancshéjat. Forraljuk fel mindent, amíg az összes alkohol el nem párolog. Ezután csak az áfonyát keverjük a szószhoz.
Ha megsült a rolád, vegyük ki a sütőből. A roládot adagoljuk, és mindent tálalunk. Felöntjük az áfonyaszósszal, és hozzáadjuk a sült burgonyát.
- Használt chilli
- 1-2 kiskanál Aleppo pehely
- Összetevők
- 1 kg pulykamell
- 1 db piros hagyma
- 2 kanál Ghí
- 8 db gomba
- só, bors
- egy marék lapos petrezselyem
- kb 8 sonka szelet
- 3 szelet toast kenyér
- 80 ml tej
- Vörösáfonya-szósz
- 100 g áfonya (meleg vízbe áztatva)
- 1 narancs leve
- 100 ml vörösbor
- só
- narancs héj
- Melléklet
- sült krumpli
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 50 min