
Recept - Módszer
1 Először készítsük el a tésztát a húzott réteshez.
Egy tálban keverje össze a lisztet, a sót és a vizet. Mindent alaposan összekeverünk, hogy vékonyabb tésztát kapjunk.
2 A tésztát lisztezett sodrófahengerre nyújtjuk, és két felé osztjuk. Mindkét tésztát enyhén feldolgozza, és zsemlét készít belőle.
Hagyja a zsemlét pihenni legalább egy órát. Ha vékony tésztává akarja sodorni, akkor hagyja pihenni másnapig. A tésztát a lehető leghosszabb ideig érlelni kell, hogy gyönyörűen kihúzódhasson.
3 Közben készítse elő a keveréket a rétest. Egy tálban keverjük össze a durvára reszelt almát a darált dióval, a mazsolával, az őrölt fahéjjal és az Ancho chili porral.
Vigyen a lehető legnagyobb részt a tányérból a sütőbe, és fordítsa fejjel lefelé, tegyen rá egy kendőt, amiben kellően segíthet. Távolítsa el a felesleges lisztet a ruháról.
4 virágozzon a legjobban a kezével, és vegye a kezébe a tésztát. Ököllel kezdje el lassan kinyújtani a tésztát, hasonlóan a pizzatésztához.
5 Helyezze az így kinyújtott tésztát egy ronggyal ellátott lapra, és kezdje el nyújtani a lap oldalához.
Mindig hagyja, hogy a kinyújtott tészta elkapja a tányér szélét. Próbáljon meg nem lyukakat készíteni a tésztában. A jól kinyújtott tészta enyhén áttetsző. A tésztát megkenjük egyenletesen olvasztott vajjal.
A keveréket egyenletesen öntsük a tésztára. A tészta egyik hosszabb oldalán hagyjon körülbelül 5 cm helyet a keverék nélkül, ez rétesvarrásként szolgál.
Egy törülköző segítségével kezdje el enyhén tekerni és húzza meg a tésztát. A rétest sütőpapírra tesszük, és 180 ° C -ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ingredience
- Használt chilli
- 2 kanál Ancho chilli por
- Összetevők
- 300 g sima liszt
- csipet só
- 200 ml langyos víz
- olaj
- vaj
- 4 db édes alma
- 100 g dió
- 100 g mazsola
- 1 kanál őrölt fahéj
- porcukor a megszóráshoz