Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csili szósz

Ez a fajta chilli gyakori az Egyesült Államokban és Ázsiában, de nehezen fogja megtalálni az EU-n belül. A friss csilipaprikák (általában a késztermék 85-90% -át) sóval összezúzzuk, és 2-6 hónapig vagy tovább hagyjuk erjedni. A bőr, a mag és a hús kivonata együtt intenzív és gazdag ízt biztosít. Ideális főzéshez.

Red Cayenne chilli mash 200 ml

Red Cayenne chilli mash 200 ml

Az erjesztett friss Red Cayenne paprikából származó folyékony chilli mash népszerű konyhai részévé válik, amely közepes forróságot, gyönyörű színt és gazdag chilli ízt ad.

Összetevők Cayenne chilli paprikák, só, ecetsav.
Élesség
  • 3
SHU mértékegység 50 000
Származás Colombia
Ár a 1 db értékben: 2 790 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Red Cayenne chilli mash 200 ml

Szép chilli paprika mint a mesében

Hogyan jellemezne egy klasszikus chilli paprikát? Piros, vékony és hosszúkás, hegyes és ívelt? És tudod, hogy ez valójában a Cayenne paprika? Őt jellemzi ez a tipikus megjelenés. Ezért is, különösen külföldön, a Cayenne kifejezést gyakran használják bármilyen chilli paprikára.

Cayenne paprikákat minden bizonnyal ismerjük a szokásos őrölt formában. Ezt a helytelen megnevezést a múltban az eredeti angol Cayenne pepper név téves fordítása hozta létre, ahol a "pepper" nem paprikát jelent, hanem egy paprika általános nevét.

Bár a Cayenne paprikának nincs jelentős erős íze, nagyon népszerűek az általa kínált élesség változata miatt. Ennek a paprikának körülbelül 100 hibrid változata van a világon. Enyhébb Cayenne paprikákkal találkozhat, amelyek körülbelül 30 000 SHU-t tartalmaznak, és éles változatok akár 90 000 SHU-t is tartalmazhatnak. A paprika termesztésének éghajlatától függ. A nagyon meleg területekről származó Cayenne melegebb, éppen ellenkezőleg, ahol kissé hidegebb az idő, a paprika íze lágyabbá válik.

Nevüket Cayenne-ről, a dél-amerikai francia Guyana fővárosáról kapták, ahonnan származik. Jelenleg trópusi és szubtrópusi régiókban nőnek, a kereskedelmi növények pedig leginkább Indiában, Mexikóban, Kelet-Afrikában és az Egyesült Államokban találhatóak.

Cayenne a világ konyhákban 

Az étkezés nagy részében őrölt pirospaprikát (édes vagy éles) használ? Mi lenne, ha kicserélnék Cayenne-re? Ugyanolyan erős narancssárga színt, fűszeres ízt ad az ételnek, és emellett hozzáadja a megfelelő ízt.

A Cayenne paprikát számos világ konyhában használják. Mexikóban az enchiladák és mashek részei, a kínai konyhában tipikusan sült hús- és zöldség tálak, Thaiföldön curryt és Indiában chutney-t kóstolnak. Általában sok forró mash szerves része, főleg azok, amelyeknél a borecetet tartósítószerként használják.


Mi a chilli mash? A friss chilli paprikát sóval együtt összetörjük, és 2–6 hónapig fermentálni hagyjuk. A bőrből származó kivonat, a magok és a pép együttesen intenzív és rendkívül gazdag ízt biztosít. Időnként ecetet lehet hozzá adni a fermentálás leállításához, de egyébként a chilli mash nem tartalmaz semmilyen más anyagot vagy tartósítószert. További feldolgozásra szolgál szószok, salsa, mártogatásokra, csípős ételek stb. elkészítésére.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz