Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csili szósz

Ez a fajta chilli gyakori az Egyesült Államokban és Ázsiában, de nehezen fogja megtalálni az EU-n belül. A friss csilipaprikák (általában a késztermék 85-90% -át) sóval összezúzzuk, és 2-6 hónapig vagy tovább hagyjuk erjedni. A bőr, a mag és a hús kivonata együtt intenzív és gazdag ízt biztosít. Ideális főzéshez.

Red Habanero chilli mash 200 ml

Red Habanero chilli mash 200 ml

A friss vörös Habanero folyékony chilli mash egzotikus íze szórakoztatja Önt! Ezek a kiváló minőségű paprikák és édes gyümölcsös íze kókuszos, sárga dinnye, papaya és bogyós gyümölcsökkel tökéletesen kiemelkedik ezekben az erjesztett paprikákban.

 

Összetevők Red Habanero chilli paprikák, só, ecetsav.
Élesség
  • 4
SHU mértékegység 300 000
Származás Ecuador
Ár a 1 db értékben: 2 790 Ft
Ajándék
Raktáron Szállítjuk Aug 31.05.2023
Leírás

Red Habanero chilli mash 200 ml

Amikor azt mondod, hogy a tökéletes chilli…

A Habanero paprikák minden jót egyben kínálnak. Nagyon élessek, ezért biztosan nem fogják megfosztani az igazi és őszinte csípős érzéstől, egyedi ízük van trópusi gyümölcsök árnyalatával, és hazánkban általában elérhetőek.

A Habanero a Capsicum chinense (kínai paprika) változata, és a Karib-tengertől származik, pontosan Kubából. Innen a paprika eljutott pl. a mexikói Yucatánba, ahol évente mintegy 1500 tonnát termesztenek be. Magas éghetőséget ér el a 200 000-300 000 SHU táblázaton. Ezekkel a paprikákkal megfigyelhető színskála különösen érdekes. Az éretlen paprikák halványzöldjétől fokozatosan tipikus narancssárgává és pirosra változik. Ugyanakkor láthatja a Habanera rózsaszín, barna, sötétzöld és fehér színét is.

A vörös Habanero és a Bhut Jolokia paprika keresztezésével 2012-ben jött létre a Carolina Reaper Dél-Karolinában, amely jelenleg a világ legerősebb chillije.

Gyümölcs ízű paprikák 

A karibi eredet a Habanero paprikának nemcsak a nevet adta, amely a spanyol Havana névből származik, hanem az egzotikus íz profilt is. Intenzív virág formájuk van, ízükben egyértelműen felismerhető a kókuszdió, sárgadinnye, papaya és a többi bogyós gyümölcsök. Vannak, akik ízükben sárgabarackokat is találnak. Röviden, csodálatos ügy mindazok számára, akik nemcsak a chilliben keresik az "égőt", de a kezdeti csípés után megérdemelt gyümölcsízűek lesznek.

Habanero a konyhában 

Tulajdonságai miatt a Habanero paprika a mashek és a húsételek népszerű összetevője. Ideálisak házi salsa és pácoláshoz is. Ha legközelebb grillezni fog, próbáljon meg egy darab Habanero-t adni a megrakott csirkeszárnyakhoz vagy barbecue mashez. Az étel megfelelő ízt és egyedi ízt fog kapni.


Mi a chilli mash? A friss chilli paprikát sóval együtt összetörjük, és 2–6 hónapig fermentálni hagyjuk. A bőrből származó kivonat, a magok és a mash együttesen intenzív és rendkívül gazdag ízt biztosít. Időnként ecetet lehet hozzá adni a fermentálás leállításához, de egyébként a chilli mash nem tartalmaz semmilyen más anyagot vagy tartósítószert. További feldolgozásra szolgál szószok, salsa, mártogatásokra, csípős ételek stb. elkészítésére.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz