
Módszer
1 Először piros tésztával kezdjük. A szobahőmérsékletű vajat vastag habbá verjük, majd fokozatosan beleforgatjuk az összes cukrot. Ha a cukor elkeveredett a vajban, fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és folyamatosan keverjük a tésztába. Miután elkészített egy gyönyörűen sűrű vajas keveréket, készítsen száraz keveréket.
Tegye a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az Ancho chilli port a sima lisztbe. Összekeverjük és a vajas keverékhez szitáljuk. Az egészet alaposan összekeverjük, végül langyos vizet, vaníliakivonatot és piros festéket adunk a tésztához. A megkevert tésztát sütőpapírral bélelt kis tepsire öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Sütés után a kész tésztát hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt a tészta, nagyobb szív alakúra vágjuk
2 Ezután elkészítjük a fehér tésztát. Ugyanúgy csináld, mint a pirosat, csak ne adj hozzá chilit és festéket.
A fehér tészta egy részét sütőpapírral bélelt tepsibe (30x11x9 cm) helyezzük. A fehér tészta alsó rétegére hosszában fektessünk minél több szívecskét.
Ezután a többi tésztát az összehajtott szívekre öntjük, egyengetik és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
Sütés után hagyjuk kihűlni a szendvicset.
Hűtés közben elkészítjük a csokoládémázat. A csokoládét kis darabokra öntjük egy lábasba, és ráöntjük a tejszínhabot. Lassú lángon keverjük össze, és várjuk meg, míg a tejszínhabbal az összes csokoládé felolvad.
A kész cukormázzal egyenletesen ráöntjük a szendvicset, és apróra vágott pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük.
A kész szendvicset tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt felforrósított késsel felvágjuk, és felfedjük a desszertben rejtőző szívecskét.
- Használt chili
- 2 kanál chilli Ancho por
- Tészta piros
- 180 g szobahőmérsékletű vaj
- 180 g darált cukor
- 3 tojás
- 180 g sima liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- ½ kiskanál szóda
- ¼ kiskanál só
- 3 kanál langyos víz
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 20 g piros ételfesték
- Fehér tészta
- 180 g szobahőmérsékletű vaj
- 180 g darált cukor
- 3 tojás
- 180 g sima liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- ½ kiskanál szóda
- ¼ kiskanál só
- 3 kanál langyos víz
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- Csokoládé öntet
- 200 g 70% csokoládé
- 250 ml 33% tejszínhab
- Dekor
- apróra vágott pisztácia
- liofilizált málna
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 60 min
- Főzés ideje 60 min