
Módszer
1 Először készítse elő a korpuszt. Az olvasztott vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a darált diót, a durva lisztet, a kakaót és a sütőport egy tálba tesszük, és sűrű tésztává keverjük.
A tojásfehérjét felverjük, és fokozatosan a tésztához keverjük.
A kész masszát 40 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. A tésztalapot 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük és 15 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni a hasított testet.
2 A korpusz hűtése közben krémes és diós tölteléket készítünk.
Kezdje diós töltelékkel. Egy tálban keverjük össze a darált diót cukormázzal és vaníliás cukorral, rummal és Aleppo chili pehellyel.
Ezután elkészítjük a krémet. A pudingot az utasítások szerint elkészítjük. Hagyjuk a kész pudingot legalább egy kicsit hűlni, majd habverővel keverjük hozzá a vajat.
A kihűlt testre egyenletesen rákenjük a diós tölteléket, majd a csokikrémet. Tedd az egész desszertet a hűtőbe.
3 Végül elkészítjük a csokoládémázat. A tejszínt felforraljuk, és beleöntjük az apróra vágott csokoládét. Alaposan keverjük össze, és tökéletesen lágy csokoládémázat kapunk
Gyorsan ráöntjük a cukormáz a megszilárdult csokikrémre, és egyenletesen elosztjuk. Ezután tedd vissza a hűtőbe dermedni, és hagyd pihenni, ideális esetben másnapig.
- Használt chili
- 2 kiskanál Aleppo pehely
- Korpusz
- 150 g olvasztott vaj
- 120 g kristály cukor
- 4 sárgája
- 130 g dió
- 70 g féldurva liszt
- ½ sütőpor
- 1 teli kanál nem pirított kakaó
- 4 fehérjék
- Diós töltelék
- 300 g darált dió
- 3 kanál porcukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 150 ml rum
- Krém
- 1 zacskó csokoládé puding
- 400 ml tej
- 4 kanál cukor
- 200 g lágyított vaj
- Csokoládé öntet
- 200 g 33% krém
- 200 g 70% csokoládé
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 15 min