
Módszer
1 A sajtot vágd fel vagy reszeld finomra, és adj hozzá Scotch Bonnet chilli port, egy marék apróra vágott metélőhagymát, kakukkfüvet és olívaolajat. Mindent összekeverünk és kenyeret sütünk.
A kenyeret a tetején vastag rácsra vágjuk, és bőségesen megtöltjük a sajtkeverékkel.
Az így elkészített kenyeret 220°C-ra előmelegített grill funkcióval rendelkező sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg az összes sajt meg nem sül, ami körülbelül 15 perc lesz.
Amíg a kenyér sül, készítsünk paradicsomos salsát. A húsos paradicsomról eltávolítjuk a magházat, és a medvehagymával együtt apróra vágjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, a lime levét, sózzuk, borsozzuk. Az egészet összekeverjük, és hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a sajttorta.
Sütés után azonnal tálaljuk paradicsomos salsával.
- Használt chili
- ½ kiskanál chilli por Scotch Bonnet
- Sajtos kenyér
- kerek kenyér
- 100 g mozzarella
- 100 g cheddar
- 100 g eidam
- 3 kanál oliva olaj
- egy marék snidling és kakukkfű
- Salsa
- 4 db húsos paradicsom
- 2 db medvehagyma
- egy marék apróra vágott koriander
- limet lé
- só, bors
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 15 min
- Főzés ideje 15 min