
Módszer
1 Először készítse elő a mártást. Az olajat elkeverjük a narancslével, egy csipet sóval, majd hűtőbe tesszük.
2 Ezután készítse elő a húst. A darált húst alaposan megsózzuk, borsozzuk és egy tálba tesszük. Adjon hozzá olívaolajat és chiliport a Birds Eye-hoz. A húst megkenjük chili olajjal, és lefedve hűtőben 1 órára pácoljuk
3 A pácolt húst serpenyőben vagy grillen megsütjük. Mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük (attól függően, hogy mekkora húsdarabunk van). Tegye a sült húst egy tálba, zárja le a fedelet és hagyja pihenni.
4 Ezután forró serpenyőben vagy grillsütőn azonnal megsütjük a prosciuttót. Csak az egyik oldalról és kb. 30 s.
5 Végül készítsük fel a salátát. A koktélparadicsomokat kettévágjuk, a narancsot meghámozzuk, a borssal együtt kockákra vágjuk. A diót enyhén felaprítjuk. A salátakeveréket összekeverjük az elkészített paradicsommal, paprikával, naranccsal és dióval.
6 Tálaláskor a csirkét vékony szeletekre vágjuk, a prosciuttót feldaraboljuk, a salátát egy kevés öntettel öntjük és a salátára reszeljük a parmezán chipset.
Továbbra is megszórhatsz mindent chili porral, Birds Eye-val.
- Használt chilli
- 5 g Birds eye chilli por
- Összetevők
- 0,5 g csirke hús
- 3 kanál olivaolaj
- 1 csipet só és bors
- 250 g cherry paradicsom
- 2 db narancs
- 2 db piros paprikák
- 90 g prosciutto
- 100 g dió
- 200 g salátalevelek keveréke
- 3 kanál olivaolaj
- 1 gyümölcslé narancsból
- 1 csipet só
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 60 min